Time Out

Time Out voorstelling

Veel studenten en jonge professionals ervaren een hoge druk om te presteren en lijden daardoor aan stress of zelfs burn-out. MIND hielp van 2019 tot met 2022 Stichting Time Out met hun tournee het hele land door. Het Time Out-event voor jongeren helpt om zere plekken van het probleem bloot te leggen en op zoek te gaan naar kansrijke oplossingen.

Wat is een Time Out event?

Een Time Out voorstelling voor jongeren (18-35 jaar) en bestaat uit enkele vaste onderdelen: 

  • een interactieve theater- en muziekvoorstelling, 
  • het Time Out Café waar nagepraat wordt, zoals bijvoorbeeld via een biechtmuur, 
  • een lijn naar hulp, zowel live op de vloer als online via MIND Young. 

Time Out is geen aaibaar event. Het is taboedoorbrekend, rebels, eerlijk en confronterend, maar altijd opbouwend. Er wordt een omgeving gecreëerd waar de stressproblematiek veilig bespreekbaar is en verschillende geluiden de ruimte krijgen. Vragen als: ‘Zijn millennials verwennials?’ worden daarbij niet overgeslagen. Naast de kwetsbaarste groep zijn ook personen welkom die denken dat het allemaal wel meevalt. En mensen die met jongeren te maken hebben of anderszins betrokken zijn. Alle bezoekers mogen laten horen wat ze om zich heen zien en wat ze vinden.

Waarom Time Out?

Een wereld zonder stress bestaat niet. Willen we ook niet, stress heeft een functie zo nu en dan. Er is niets mis met hard werken en ambitie. Heerlijk. Go for it! Maar als we voortdurend perfectie najagen en imperfectie ontkennen, houden we een onhaalbaar beeld in stand. Dat kan en moet anders. Stichting Time Out is opgericht om er iets aan te doen.

YouTube videos worden niet getoond omdat je social media cookies uitgeschakeld heb. Bekijk hier de video op YouTube of pas hier je Cookie instellingen aan.

Wat heeft Time Out opgeleverd?

Time Out heeft een theatertour gedaan van meer dan 2,5 jaar. Uitspraken van de jongeren tijdens de Time Out events is gebruikt voor een grootschalig, live, sociaal onderzoek. In 2021 presenteerden MIND en Time Out met die input een manifest waarin studenten aandacht vragen voor de urgente overstap van ‘prestatiecultuur’ naar ‘ontwikkelingscultuur’. 

Meer weten over Time Out

Wil je meer weten over Time Out of ben je tussen de 18 en 35 en geïnteresseerd in een voorstelling op jouw school, studentenvereniging of andere plek? Kijk dan op de website van Time Out.

Meer projecten