Koningin Máxima bezoekt voorstelling TIME OUT!

mind392

Donderdagavond 14 oktober heeft hare Majesteit Koningin Máxima de theatervoorstelling van Time Out in Delft bezocht en aansluitend gesproken met jongeren, aanwezige leden van het Outbreak Management Team en beleidsmakers over de impact van het coronavirus en de maatregelen. MIND werkt sinds enkele jaren samen met Time Out om aandacht te vragen voor de problemen die jongeren ervaren en om online en offline podia te creëren waar jongeren open over prestatiedruk en stress kunnen spreken.

Initiatief voor en door jongeren

Het Time Out Event in Delft is georganiseerd door Stichting Time Out en studenten die zijn aangesloten bij Lieve Mark. Stichting Time Out is drie jaar geleden opgericht om de zelfregie, het zelfrespect en de zelfredzaamheid van jongeren te bevorderen. De reizende theatervoorstelling Time Out wil stress, burn-out en prestatiedrang bespreekbaar maken en was in coronatijd online via livestreams te volgen. Lieve Mark is een initiatief van studenten uit het hele land en heeft onderzoek gedaan naar de impact van de coronamaatregelen en de gevolgen voor het welzijn en het gedrag van jongeren. In juni dit jaar presenteerden MIND en Time Out de resultaten van onderzoek naar studentenwelzijn en verbeterpunten in een speciaal opgesteld manifest
 

Met elkaar in gesprek over coronabeleid

Koningin Máxima heeft de theatervoorstelling bijgewoond en sloot vervolgens aan bij twee gesprekstafels met studenten, leden van het Outbreak Management Team en beleidsmakers. Bij één van de tafelgesprekken stond ‘mens worden in de prestatiemaatschappij’ centraal en is onder meer gesproken over de eisen van de maatschappij aan jongeren en over wat jongeren van zichzelf eisen. In het tweede gesprek werd ingegaan op hoe jongeren verder gaan nadat hun leven er anderhalf jaar anders uitzag als gevolg van het coronavirus en wat zij meenemen uit de crisis en anders willen doen bij een nieuwe crisis.
 

mind401
Meer nieuws