Projecten en campagnes

MIND Young organiseert campagnes en projecten, zelf of samen met partners. We doen dit online, in de klas, of op speciale locaties. Enkele voorbeelden:

#Openup

Samen met onze vrienden van 3FM HUMAN de #Openup week. Met deze week willen we openheid over psychische problemen bij jongeren stimuleren. En dat lukt, want ieder jaar weer delen vele jongeren hun verhaal via onze website, socials en de media.

openup-bente-header

MIND Young Academy

De MIND Young Academy is een scholenproject dat psychische problemen bespreekbaar maakt in de klas. De lessen worden gegeven door leeftijdsgenoten (peer educatos) die zelf of in hun omgeving te maken hebben met psychische problemen. Ze gaan het gesprek met leerlingen aan over veel voorkomende psychische klachten. Hun boodschap: praat er gewoon over, want je bent niet de enige! Kijk ook: Jouw verhaal doet ertoe!

still_jouwverhaaldoetertoe

MIND Young Studio

Wie begrijpen het beste wat voor content jongeren willen zien en wat hen helpt? Volgens ons zijn dat jongeren zelf! Daarom lanceerden wij in mei 2019 de MIND Young Studio, een online platform om jongeren te helpen om te gaan met psychische problemen en het taboe hierop te doorbreken. De MIND Young Studio wordt gevormd door vier creatieve jongeren die hun eigen ervaringen gebruiken om deze doelen te bereiken.

MIND Young Studio

Samenwerking TIME OUT

Uit onderzoek van Hogeschool Windesheim blijkt dat 62% procent van de studenten vaak tot erg vaak prestatiedruk ervaart in het dagelijks leven. Daarnaast komen er steeds meer signalen van studenten uit hoger onderwijs die stress ervaren door studie, het leenstelsel, social media en prestatiedruk.

MIND Young en TIME OUT vinden dat er NU wat moet gebeuren en slaan daarom de handen ineen. Niet meer wachten op nog meer onderzoeken, cijfers en gedebatteer, maar actie. We willen meer aandacht, openheid en prestatiedruk en stress bij studenten bespreekbaar maken. Dit gaan wij doen door samen op te trekken in o.a. social media, hulp te bieden en verschillende Time Out events te organiseren. 

Time Out event