MIND Young en TIME OUT slaan handen ineen: meer aandacht voor prestatiedruk en stress bij studenten

Time Out event

- ‘Ik heb soms geen tijd voor avondeten’ - ‘Ik wil mijn ouders niet teleurstellen’ - ‘Als ik niet mee ga borrelen dan hoor ik er niet bij’ – ‘Een 6 zie ik toch wel als falen’ – ‘Ik slik pillen om beter te presteren’

Uit onderzoek van Hogeschool Windesheim bleek vorig jaar al dat 62% procent van de studenten vaak tot erg vaak prestatiedruk ervaart in het dagelijks leven. Daarnaast komen er steeds meer signalen van studenten uit hoger onderwijs die stress ervaren door studie, het leenstelsel, social media en prestatiedruk.

MIND Young* en TIME OUT* vinden dat er NU wat moet gebeuren. Niet meer wachten op nog meer onderzoeken, cijfers en gedebatteer, maar actie. We willen een krachtig signaal afgeven en slaan de handen ineen: we willen meer aandacht, openheid en prestatiedruk en stress bij studenten bespreekbaar maken. Dit gaan wij doen door samen op te trekken in o.a. social media, hulp te bieden en verschillende TIME OUT events te organiseren. Een TIME OUT event bestaat uit een interactieve theatervoorstelling, het TIME OUT Café waar je kunt biechten, wensen, meeschrijven aan een brief aan de minister en waar gechilled en nagepraat wordt.

Elke TIME OUT is tegelijkertijd event én onderdeel van een grootschalig, live, sociaal onderzoek naar het hoe en waarom van de huidige ‘stresstrend’. En vooral: hoe kan het anders? De resultaten uit de 1,5 jaar durende tournee (20 events) worden in 2020 gepubliceerd en gepresenteerd aan de ministers van OCW, VWS en Sociale Zaken.

TIME OUT is geen aaibaar event. Het is taboedoorbrekend, rebels, eerlijk en confronterend, maar altijd opbouwend.

*MIND Young is het platform over je MIND voor en door jongeren. MIND Young biedt info, herkenbare verhalen, nieuws, tips en events over alles wat met je MIND te maken heeft.

*TIME OUT is een project van Stichting Time Out en onderdeel van de Time Out Tournee waar jongeren zelf de zere plekken van de ‘stresstrend’ blootleggen en op zoek gaan naar kansrijke oplossingen.

Meer nieuws