#OpenUp

Mind#openup

#OpenUp-week 2023

De zevende editie van de #OpenUp week vindt plaats van 2 tot en met 10 oktober 2023. MIND werkt ook dit jaar weer samen met HUMAN en 3FM, en ook EO BEAM doet dit jaar weer mee. Binnenkort lees je hier meer informatie over #OpenUp 2023!

#OpenUp 2022: Mentale weerbaarheid

De zesde editie van de #OpenUp-week van MIND, 3FM en Human gaat 10 oktober van start! De #OpenUp-week begint op de Landelijke Dag Psychische Gezondheid (ook wel World Mental Health Day) en eindigt op 16 oktober. Deze editie richten we ons op mentale weerbaarheid. Hoe ga je om met tegenslagen?

Het blijkt dat 55% van de jongeren het nog steeds een taboe vindt om over mentale problemen te praten. Door deze week veel verhalen te delen, hopen we de openheid te vergroten onder álle jongeren. Want hoe eerder je over mentale klachten praat, hoe kleiner de kans op ernstigere problemen. Doe je mee?

Chill, je moet al zoveel!

Heb jij last van stress, FOMO, keuzestress of ben je bang om te falen? Steeds meer jongeren ervaren prestatiedruk. Doe daarom vanaf 17 oktober mee aan de Chill, je moet al zoveel challenge! 

#OpenUp: Sem en Darcy ervaren prestatiedruk

OpenUp 2022 darcy en sem

Geen fouten maken, goed presteren in je baan of studie, bij de leukste feestjes zijn, zorgen voor de perfecte posts op sociale media: veel jonge mensen (71 procent) ervaren prestatiedruk. Sem en Darcy vertellen over de prestatiedruk die zij ervaren.

#OpenUp: Nicky vertelt over haar werk als ervaringsdeskundige

Nicky #openup

Vijftien jaar geleden werd Nicky Verduyn (31) opgenomen op een crisisafdeling voor jongeren. Nu is ze terug op diezelfde crisisafdeling, ditmaal als ervaringsdeskundige. Door middel van haar eigen ervaringen probeert ze jongeren te helpen. “Ik werk van mens tot mens, in plaats van hulpverlener tot cliënt.” Lees haar hele verhaal op de site van 3FM.

#OpenUp: 3FM-dj's over hun mentale gezondheid

OpenUp 3fm dj's over mentale gezondheid

Het is heel normaal dat je mentale gezondheid piekt en daalt. Maar wat doe je als je even wat minder lekker in je vel zit? Hoe blijf je mentaal weerbaar? De 3FM-dj's delen hun persoonlijke tips met jou.

#OpenUp: Naaz: "Ik keek in de spiegel en zag dat er niemand was"

Zangeres Naaz verdween na een aantal grote hits van de radar. Tot nu. In deze #OpenUp-video vertelt ze hoe ze uit de put kwam.

#OpenUp: 3 jongeren over hun paniekaanvallen

OpenUp 2022 - 1

Het gevoel dat je bijna doodgaat, de hele tijd doemdenken en niet meer naar buiten durven. Dit zijn symptomen van paniekaanvallen. 3FM HUMAN spreekt met Daisy, Elize en Tim. Hoe is het begonnen? Hoe gaan zij hiermee om?