Solovoorstelling PAAZ: vol humor, zonder de donkere kant te vergeten

Gisteravond waren we bij de première van de solovoorstelling van PAAZ. De voorstelling is gebaseerd op de gelijknamige biografische roman van Myrthe van der Meer (1983).

PAAZYora_AnnemiekevanderTogt

​ZOEKTOCHT
Myrthe werkte als redacteur totdat ze na een burn-out vijf maanden werd opgenomen. Haar ervaringen verwerkte ze op indringende wijze in haar boek PAAZ.

Tijdens de voorstelling word je meegenomen in Emma's zoektocht door de absurde wereld van de psychiatrie. Een zoektocht naar de uitgang, maar vooral naar haarzelf.

Als Emma opgenomen wordt op de paaz weet ze zeker dat er een fout is gemaakt. Ze heeft een goed leven, dus dat ze dood wil kan dan toch geen probleem zijn?

PAAZYora2_AnnemiekevanderTogt

Bekijk hieronder de trailer.

YouTube videos worden niet getoond omdat je social media cookies uitgeschakeld heb. Bekijk hier de video op YouTube of pas hier je Cookie instellingen aan.

YORA EN MYRTHE
Het script voor de voorstelling werd geschreven door Inge Ipenburg. Benno Hoogveld regisseerde PAAZ.

De rol van Emma wordt vertolkt door Yora Rienstra, ook wel bekend van DWDD (als Jeanet van Boer Aad in een Boer Zoekt Vrouw-persiflage), Toren C en Divorce. Op de foto hieronder staan Yora (links) en Myrthe.

MyrtheenYora_AnnemiekevanderTogt

​FANTASTISCHE VOORSTELLING
Wij vonden het fantastisch bij de première te mogen zijn van deze prachtige voorstelling. Door de ijzersterke monologen van Yora werden we meegezogen in het verhaal. Een voorstelling vol humor, zonder dat de donkere kant vergeten is.

Wil jij ook een voorstelling bijwonen? Check de speeldata van PAAZ.

Heb je een vraag of probleem waar je met iemand over wilt praten? Check onze helpbutton.

 

Meer media