Award winnende film 'In het hoofd van mijn zusje' nu te zien

In de docu 'In het hoofd van mijn zusje' kruipt filmmaakster Ingrid Kamerling in het hoofd van haar zus. Haar zus maakte op 24-jarige leeftijd onverwacht een einde aan haar leven.

Vivian_viaIngridKamerling

De film ging tijdens het Nederlands Film Festival in première en gaat over de zoektocht naar het waarom en staat stil bij de sociale druk die jongeren ervaren. Er leek niks aan de hand met Vivian.

​EEN ZOEKTOCHT NAAR WIE JE BENT
Kende ik je? Kende ik je helemaal? Dit is wat de filmmaakster zich afvraagt na de plotselinge dood van haar vijf jaar jongere zusje Vivian. Ben je als mens wel altijd jezelf? En wanneer ben je authentiek?

De beelden bewegen langs werkelijkheid en fantasie, onderbewustzijn, dromen en gedachten. De zusjes leveren elk hun eigen strijd, maar is hun strijd wel zo verschillend? Langzaam vervagen de grenzen tussen de zussen, tot het punt dat we ze niet meer uit elkaar kunnen houden.

StillfilmVivanVivian_viaIngridKamerling

​OPENHEID
Met de persoonlijke documentaire In het Hoofd van mijn Zusje heeft regisseur Ingrid Kamerling een speciale missie: psychische problemen (onder jongeren) bespreekbaar maken.

​DOCU WON AL MEERDERE PRIJZEN
De docu ging in première op het Nederlands Film Festival 2016 en maakte veel los in de Nederlandse en Italiaanse media. De film won zowel de jury- als de publieksprijs op het Perugia Social Film Festival in Italië en de 'best documentary award' op het International Film Festival Delhi.

​WIL JIJ DE FILM ZIEN?
Bekijk hieronder alvast de trailer.

YouTube videos worden niet getoond omdat je social media cookies uitgeschakeld heb. Bekijk hier de video op YouTube of pas hier je Cookie instellingen aan.

Wil jij de film graag zien? Check waar en wanneer In het hoofd van mijn zusje draait.

Meer media