Sanne (23) over #prestatiedruk en docu Stress to Impress

28 september gaat de nieuwe documentaire Stress to Impress in première. Wij spraken met Sanne van To my loved ones over de docu, prestatiedruk en het event dat ze samen met ons organiseert.

Sanne intro

HEB JE EEN DOEL MET DEZE FILM? WAT WIL JE ERMEE BEREIKEN?
Met mijn documentaire hoop ik aandacht te vragen voor prestatiedruk en jongeren te inspireren om ook te relaxen in plaats van overal altijd het beste uit te willen halen. Pluk ook eens een dag niet, zeg maar.
Het perfecte plaatje dat we bij veel zaken hebben, zit vooral ook in ons hoofd. Mijn missie is om mensen te kunnen laten zien dat je ook op een andere manier met prestatiedruk kunt omgaan. Daarnaast hoop ik dat de docu vooral bij scholen, ouders en misschien zelfs de politiek terecht komt. Ook die mensen mogen wat mij betreft verantwoordelijkheid gaan nemen. 

WAT KUNNEN WE VERWACHTEN VAN DE FILM?
Veel herkenning en eyeopeners. De documentaire is vlot en soms best intens gemonteerd, waardoor je als kijker écht geconfronteerd wordt met prestatiedruk in onze samenleving. 

HEB JE ZELF LAST VAN PRESTATIEDRUK?
Vroeger wel, nu gelukkig vrij zelden. Ik voelde me rond mijn pubertijd vaak wel onder druk gezet om de nieuwste merkkleding te dragen of om er op een bepaalde manier uit te zien. Ook ben ik nooit iemand geweest die de meest fantastische cijfers haalde. Ik was meer zo'n "een 6 is een hele prestatie" kind of person. Ik kon soms best jaloers zijn op klasgenoten die beter presteerden dan ik en daar ook veel aandacht en waardering voor kregen. 
Nu kan ik dingen echt veel beter relativeren en heb ik een "ik doe wat ik wil en waar ik goed in ben" mentaliteit. Maar ik voel de druk om deze documentaire te maken zeker wel hoor.

128-groepsfoto3

BEN JE ANDERS NAAR PRESTATIEDRUK GAAN KIJKEN DOOR HET MAKEN VAN DEZE FILM?
Het probleem was wel iets serieuzer dan ik had gedacht, ja. Ik kwam er bijvoorbeeld tijdens ons onderzoek achter dat prestatiedruk zelfs in de kleuterklas al begint, en dat vind ik heel erg zorgelijk. 

DE FILM GAAT IN PREMIÈRE TIJDENS HET STRESS TO IMPRESS EVENT. WAAROM EEN EVENT?
Het onderwerp verdient aandacht, en daarom wil ik het groots aanpakken. Ook wil ik jongeren echt een event bieden waar ze iets aan hebben en wat interessant én relevant voor hen is. Geen congres gedoe zeg maar. Zo kwamen we op Stress to impress!

Wil jij aanwezig zijn bij première van de docu Stress to Impress? Kom dan naar het Stress to Impress event.

Meld je hier aan.

Bekijk hieronder de teaser.

YouTube videos worden niet getoond omdat je social media cookies uitgeschakeld heb. Bekijk hier de video op YouTube of pas hier je Cookie instellingen aan.
Meer media