6X #FALEN & ANDERE #FUCKUPS #prestatiedruk

In een wereld die wordt gedomineerd door perfecte ontbijtjes, strakke bodies, een berg vrienden en daarnaast ook nog zingend door het leven gaan met Mr. of Mrs. Perfect, lijken faalmomentjes bijna niet meer te bestaan. En als ze er al zijn worden ze weggelachen met een stralend witte prodent smile.

Failmoment_pexels

Toch heeft iedereen weleens een stukje sla tussen zijn tanden en in een nog erger geval denk je te gaan samenwonen met de liefde van je leven als je ineens vlak daarvoor keihard wordt gedumpt. Fail!
Faalmomentjes maakt het leven niet alleen een stuk realistischer, het zorgt er ook voor dat je er veel van kunt leren. Daarnaast smult iedereen toch van de blunders van een ander? Falen is de nieuwe perfectie. Laten we daarom het taboe rondom mislukken verbreken en onze faalverhalen een podium geven, zodat je kunt leren, relativeren en lachen om mislukkingen van een ander.
 
Hieronder hebben we 6 faalverhalen en andere fuckups voor je verzameld.
 
Thirza: “Mijn vriend en ik waren door zijn oom en tante uit Duitsland uitgenodigd om te gaan BBQ'en. Ik had de beste mensen nog niet eerder ontmoet en een beetje zenuwachtig was ik dan ook wel. We zaten gezellig in de tuin en het vlees rookte al lekker. Het konijn van zijn oom en tante, dat vast was gemaakt aan een touwtje, huppelde ook vrolijk rond. Omdat het touwtje niet goed zichtbaar was, werden we gewaarschuwd op te letten met lopen. Toen ik op een gegeven moment nodig moest plassen en opstond om binnen naar het toilet te gaan, was ik dat touwtje glad vergeten. Je raadt het al. Ik struikelde vol over dat touwtje heen, wat voor een enorme lachsalvo zorgde bij de familie. Ik voelde mij al stom genoeg, maar daar kwam ook nog eens een schuldgevoel bij toen mijn vriend zijn tante zei dat ze even bang was dat haar konijn door de lucht vloog toen ze mij over dat touw zag struikelen. Ik was blij toen de BBQ erop zat en ik weer veilig,  touw- en konijnloos terug in Nederland was.”

Konijn_pexels

Astrid: “Na 3 jaar een goede baan met veel doorgroeimogelijkheden en een vast contract te hebben gehad, was ik met mijn 28 jarig en single bestaan ineens klaar voor een nieuwe uitdaging. Ik besloot de sprong in het diepe te wagen en mijn huis en baan op te zeggen om te gaan werken en wonen in China. Terwijl ik bezig was met de laatste loodjes op mijn werk was ik ondertussen al druk bezig mijn dromen in China te verwezenlijken. Ik had al een baan geregeld  voor de eerste twee maanden en nog wat andere sollicitaties lopen. Vlucht was geboekt, dus het grote aftellen kon beginnen.
Ik keek ontzettend uit naar mijn solo avontuur en het kon mij dan ook niet snel genoeg gaan om het saaie leven in Nederland met vaste routines en elke dag dezelfde mensen zien, achter me te laten. Helaas brak ik tijdens een val op een bedrijfsfeest twee weken voor vertrek mijn voet op meerdere plaatsen. De operatie is net achter de rug. Ik ben een paar schroeven en platen rijker, moet nog 12 weken in het gips en vervolgens een aantal maanden fysiotherapie volgen om mijn voet weer goed te kunnen gebruiken. Bye bye avontuur. Voorlopig zit ik vast aan dit land, de mensen die ik voorlopig niet meer wilde zien en zonder huis en baan.

“Voorlopig zit ik vast aan dit land, de mensen die ik voorlopig niet meer wilde zien en zonder huis en baan.”


Sandra: “Ik had ooit eens gelezen dat als je voor langere tijd op vakantie gaat, het verstandig is om alle stekkers uit de stopcontacten te trekken. Toen mijn vriend en ik al bepakt en bezakt bij de deur stonden om richting het vliegveld te gaan, plopte deze gedachte uit het niets weer omhoog. Gehaast liep ik nog even een rondje door het huis waarbij ik in no time alle stekkers eruit trok. Hup, die van de garagepoort ook zodat die niet open kan als we weg zijn, en gaan met banaan! Ik genoot van een heerlijke vakantie waarin ik helemaal tot rust kwam. Toen we na tweeëneenhalve week genieten van de Spaanse zon richting huis liepen, kwam er een kadaverlucht onze neus tegemoet. Uit onze garage waar ook onze vrieskist staat. Die had ik voor onze vakantie volgestopt met bergen vlees voor heerlijke zomerse BBQ’s. Ik heb de eerste drie uur na onze thuiskomst staan boenen als een malle. Pas na een week of twee was de geur enigszins vertrokken. Mijn uitgeruste gevoel was een kwartier na thuiskomst al verdwenen.”

Smell_Flickr

Lotte: Met de familie waren we een weekendje naar Gent en op de laatste avond gingen we als afsluiter uiteten. Halverwege het diner ging ik samen met mijn zusje naar het toilet dat zich beneden in het restaurant bevond. Ik was een beetje jolig en tijdens het naar boven lopen, kreeg ik het geweldige idee dat het grappig zou zijn om tijdens elke stap die ik zette mijn kont naar achter te duwen in het gezicht van mijn zusje. Ik had de grootste lol en het was maar goed dat ik net een en ander had geloosd, want ik pieste zowat in mijn broek van het lachen. Toen ik mij bovenaan de trap omdraaide om het hoofd van mij zusje te checken keek ik in plaats van haar de ober aan! Die bleek de hele weg naar boven achter mij te hebben gelopen. Mijn zusje liep daarachter! En die kwam niet meer bij! Ik werd zo rood als een tomaat en wist niet hoe gauw ik weg moest komen.

“Het leek me grappig om met elke stap die ik zette mijn kont in het gezicht van mijn zusje te duwen. Ik had geen idee dat niet mijn zusje, maar de ober achter me aan liep.”


Om nog even in de toiletsferen te blijven...
 
Mirjam: “Ik was op een nieuwjaargala met een vriendin waar een invasie aan mooie mannen in pak rondliepen. Ik wilde natuurlijk goed voor de dag komen. Mijn haar en make-up zaten perfect, ik had mijn mooiste jurkje aangetrokken en ik liep rond op sexy high heels. Ik voelde me heel zelfverzekerd en danste er lustig op los. Tot op een gegeven moment een wildvreemd meisje naar me toe kwam om me te vertellen dat ik mijn jurkje even uit mijn panty moest halen. Schaam, schaam! Iets met een toiletbezoekje en een falende vriendin, waardoor ik al ruim twintig minuten over de dansvloer liep te ‘shinen’ in mijn huidskleurige panty en not so huidskleurige string.” #fail

Lotte: Dat moment, dat je net de voicemail van je collega hebt ingesproken om te melden dat het gezamenlijke fotomoment met het team is verplaatst naar een uurtje later. Je in de wetenschap bent dat je hebt opgehangen en je los gaat tegen de collega naast je dat je het hem een ongelofelijke klootzak vindt en dat je hoopt dat hij niet kan omdat hij toch de foto zal verpesten. Kom je er na een paar minuten achter dat je toch niet hebt opgehangen…

Heb je ook een #fail of #fuckup verhaal? Deel het hier.

Meer het verhaal van