Veel voorkomende zorgen

Maak jij je wel eens zorgen? Bijvoorbeeld dat je negatief wordt beoordeeld, dat je wordt tegengewerkt of dat je verbogen boodschappen krijgt? Lees hieronder meer over veel voorkomende zorgen.

#1

Wie heeft dit nou niet af en toe: Het gevoel dat mensen naar je kijken en je negatief beoordelen. Of dat je vrienden een Whatsapp groep hebben, zonder jou. Veel mensen zijn hier erg op gefocust en hebben hier dus last van. Het is vermoeiend als dit door je hoofd spookt.

#1

#2

Soms lijkt het alsof iemand je opzettelijk tegenwerkt of dat alles tegenzit. Wanneer je eenmaal het idee hebt dat mensen het slecht met je voor hebben, trek je dit soort conclusies alleen nog maar sneller.

#2 ze moeten altijd mij hebben

#3

Je kunt het gevoel hebben dat je continu in de gaten wordt gehouden en iedere beweging die je maakt wordt gezien. Op zich niet zo gek met al die camera’s overal… toch?! Bedenk dan wel: Waarom zou de hele wereld al die moeite doen? Ben ik echt zo interessant?

#3

#4

Soms lijkt het net of je verborgen boodschappen krijgt, speciaal voor jou! Of dat iemand je op indirecte wijze iets duidelijk probeert te maken. Een zogenaamd onschuldig gebaar kan dan overkomen als een waarschuwing, of een code!

#4 are you talking to me

#5

Soms maken we een situatie verdachter dan dat hij is. Je komt 3x dezelfde persoon tegen op het station en je intuïtie zegt: weg hier! Of iemand achter je fietst exact dezelfde route als jij. Wie is op zo’n moment nou niet 10x zo hard naar zijn huis gefietst? Of nog beter: nep-bellen naar een vriend.

#5 Help ik word gevolgd

#6

Na een break-up hoor je plotseling jullie liedje op de radio, live gespeeld! Dit kan geen toeval zijn, ze spelen het speciaal voor jou. Het feit dat dit liedje DE hit van het afgelopen jaar was, telt dan natuurlijk even niet…

#6

Herken jij je in (een van) deze zorgen en zou je daar graag eens (anoniem) met een hulpverlener van MIND Korrelatie over willen praten?

Meer mind facts