Programma Tweestrijd

Wat gebeurt er als een terminaal zieke en een suïcidale jongere elkaar ontmoeten? De één gaat dood omdat zijn lichaam het opgeeft, voor de ander is de dood een mogelijke uitweg voor een leven dat hij niet meer wil. In het documentaire-drieluik Tweestrijd worden twee jongvolwassenen aan elkaar verbonden. Tweestrijd, vanaf woensdag 11 april bij de EO op NPO 3.

csm_TS-Remy___Erik_44a299eed2

De jongeren trekken een jaar samen op om elkaar beter te leren kennen. Zij verkennen elkaars perspectief op leven en dood. Begrijpen zij elkaar? En hebben zij elkaar iets bieden? Ook delen Erik en Remy, Charissa en Dorien en Sander en Rosan hun persoonlijke levensverhaal met interviewer Johan Eikelboom en met elkaar. Zo ontstaan indringende, ontroerende en confronterende gesprekken over een van de grootste taboes in onze samenleving: zelfdoding.

Doodsoorzaak nummer 1

Zelfdoding onder jongeren is een groot maatschappelijk probleem. De rauwe werkelijkheid is dat één op de 15 jongeren in Nederland tussen 18 en 24 jaar worstelt met depressie en zelfmoordgedachten. Zelfmoord is onder jonge mensen doodsoorzaak nummer 1. Met Tweestrijd willen de makers en de deelnemers meer begrip creëren voor ernstige depressie en het onderwerp zelfmoord bespreekbaar maken, voor mensen die aan depressie lijden én voor de mensen in hun omgeving.

Wil je praten over (ongeneeslijk) ziek zijn, over depressie, of heb je een naaste verloren aan een ziekte of zelfdoding? Neem (anoniem) contact op. 

Meer media