Programma True Selfie

"Dag in en dag uit krijg je te horen dat je niets bent. En dat jaren lang, dan word je gek. Je wordt helemaal gek." BNNVARA zendt tijdens de #trueselfie weken een programma uit over jonge mensen die leven met psychische problemen, zoals gedachten aan zelfdodingpaniekaanvallen of depressies. True Selfie is vanaf 10 april iedere dinsdag om 21.55 uur te zien op NPO 3.

True Selfie

Open en eerlijk

De serie volgt 8 jongeren die de stap willen maken naar een positiever zelfbeeld. Zij filmen zichzelf op de meest kwetsbare momenten. Ook op de momenten die ze normaal verborgen houden. De jongeren Leon, Madelief, Hillel, Zoë, Lars, Bryan, Arianne en Luna laten zo hun ongefilterde leven zien. Dit doen ze door 3 maanden lang met een selfiestick hun eigen leven te filmen. Open en eerlijk, zonder tussenkomst van een cameraploeg of regisseur. MIND Korrelatie verzorgt live opvang na iedere aflevering.

Ze staan er niet alleen voor

De 8 jongeren staan er in het programma niet alleen voor. Eens per week komen ze bij elkaar om onder leiding van psycholoog Erik Jongman met elkaar in gesprek te gaan. Zo leren zij om te gaan met hun psychische obstakels zoals onzekerheid, somberheidposttraumatische-stressstoornis, negatieve en depressieve gedachtenpaniekaanvallen en misofonie.

Pestverleden

In de eerste aflevering maken we onder andere kennis met Leon (20). Zijn leven lijkt op social media fantastisch met meer dan 1.000 vrienden en de stoerste uitgaansfoto’s. In werkelijkheid zit Leon al jaren niet meer lekker in z’n vel: hij kampt met een burn-out en blowt dagelijks om de nare emoties van zijn pestverleden te kunnen onderdrukken. "Dag in en dag uit krijg je te horen dat je niets bent. En dat jaren lang, dan word je gek. Je wordt helemaal gek."

Programma True Selfie

True Selfie is onderdeel van de #TrueSelfie-weken, waarmee NPO 3 in samenwerking met MIND Korrelatie psychische problemen onder jongeren bespreekbaar wil maken. In Nederland worstelt één op de 1 jongeren tussen de 18 en 24 met depressiesZelfdoding is onder jonge mensen doodsoorzaak nummer 1. Niet alleen na iedere aflevering van True Selfie, maar ook iedere werkdag van 9-18 uur kun je hulp zoeken bij MIND Korrelatie.

True Selfie is vanaf 10 april iedere dinsdag om 21.55 uur te zien op NPO 3.

Lees ook:

Meer media