@ease-vestiging geopend in Amsterdam

19ace846-c24c-4010-9aab-73c517f77389_nieuws-vrijwilligers @ease- 780 x 320

Het is gratis, je kunt anoniem je verhaal doen en er is geen wachtlijst. Vanaf 21 november kunnen jongeren tussen de 12 en 25 jaar die in de knoop zitten met zichzelf naar een speciaal inloopspreekuur van @ease. En dat is nodig, want steeds meer jongeren hebben psychische problemen. En als je hulp zoekt, moet je één tot vier maanden wachten.

De vrijwilligers van @ease zijn ervaringsdeskundigen en psychologiestudenten, die een luisterend oor bieden aan andere jongeren. Je kunt er heen om je hart uit te storten als je problemen hebt met je ouders, maar ook als je kampt met bijvoorbeeld ernstige faalangst, een depressie of gedachten over zelfmoord.

In het gebouw van Volta aan de Houtmankade 336 in Amsterdam kunnen jongeren elke woensdag van 14.00-19.00 zonder afspraak terecht voor hulp.

Het concept van @ease is niet nieuw. In Australië bestaat het concept - met succes - al 10 jaar onder de naam Headspace. In Maastricht werd dit jaar de eerste vestiging van @ease geopend.

Bekijk de reportage van AT5 over @ease

YouTube videos worden niet getoond omdat je social media cookies uitgeschakeld heb. Bekijk hier de video op YouTube of pas hier je Cookie instellingen aan.
Meer nieuws