Programma Je Suis Depri

In de vierdelige KRO-NCRV serie #jesuisdepri volgt Jan Kooijman 5 jongeren die depressief zijn of zijn geweest. De jongeren vertellen openhartig over de oorzaken van hun ziekte, het intense gevoel van ongelukkig zijn, de angst voor of verlangen naar zelfdoding en de worsteling om uit hun depressie te komen. MIND Korrelatie verzorgt live opvang na iedere aflevering én tijdens de aftertalks die na het programma online plaatsvinden. Je Suis Depri is vanaf maandag 16 april te zien om 21.25 uur op NPO 3.

2610-#jesuisdepri Fotograaf Rosemary Dekker

Depressie bespreekbaar maken

Het programma #jesuisdepri schetst een indringend en aangrijpend beeld van het leven met een depressie. De serie wil depressie onder jongeren bespreekbaar maken en meer begrip creëren voor jongeren die aan deze ziekte lijden. Ouders, familie en vrienden van de jongeren vertellen over de impact van de depressie op hun leven en het gevoel van onmacht omdat ze hun (klein)kind of vriend(in) niet kunnen helpen.
De 5 jongeren die meedoen aan het programma worden gevolgd tijdens hun deelname aan een foto-expositie over depressie

#TrueSelfie-weken

Je Suis Depri maakt onderdeel uit van de #tTrueSelfie-weken, waarmee NPO 3 in samenwerking met MIND Korrelatie psychische problemen onder jongeren bespreekbaar wil maken.Niet alleen na iedere aflevering van Je Suis Depri, maar ook iedere werkdag van 9-18 uur kun je hulp zoeken bij MIND Korrelatie

Je suis depri, vanaf maandag 16 april om 21.25 uur op NPO 3.

Meer media