Actieheld Melissa: dit jaar durf ik wel mee te doen

Melissa is 20 jaar en heeft sinds 7 jaar last van psychische klachten, iets waar ze stukje bij beetje meer open over durf te zijn. Ze wilde eigenlijk vorig jaar al meedoen aan Last Man Standing, maar ze durfde niet. Ze twijfelde toen nog teveel of ze open durfde te zijn over haar situatie. Dit jaar is dat anders en heeft Melissa besloten wel mee te doen. Melissa: "We staan niet alleen in dit gevecht."

ActieheldMelissa_haarfoto

Last Man Standing

Last Man Standing is een event waarbij je, samen met 249 anderen, op een paal staat in het Markermeer. Het is de bedoeling dat je zo lang mogelijk op jouw paal blijft staan. De laatste die overblijft is de Last (Wo)Man Standing. 
Met Last Man Standing wordt er dit jaar geld opgehaald voor de MIND Young Academy: een scholenproject om psychische problemen bespreekbaar te maken in de klas.

Wij zijn geen mensen die alleen maar huilen

"Iedereen die me goed genoeg kent, weet dat het niet altijd even soepel verloopt in mijn hoofd. Dit bericht gaat niet over mij, maar over alle mensen die last hebben van psychische klachten."
Melissa benadrukt: "Wij zijn geen mensen die alleen maar huilen. We zijn mensen die werken, studeren, beiden of geen van beiden doen. Maar op sommige dagen gaat niet alles goed. Op sommige dagen gaat het enorm klote, en dat is ook okey."

Melissa vindt praten zelf ook moeilijk

Volgens Melissa is het belangrijk over je problemen te praten."Ik hoor mensen roepen 'hoor wie het zegt' want ik ben er zelf ook totaal niet goed in, maar door mee te doen aan deze actie doe ik een poging om het taboe er een klein beetje vanaf te halen. Je bent niet alleen. Door mee te doen aan deze dag hoop ik meer openheid te creëren, voor mezelf en anderen."

Wil jij Melissa steunen? Dat kan via haar persoonlijke pagina.

Ga jij ook staan?

Wil je ook meehelpen om psychische problemen bespreekbaar te maken op scholen in Nederland? Ga net als Melissa op een paal staan en schrijf je in voor Last Man Standing!

Meer het verhaal van