150 mensen staan tot 6 uur op een paal voor jongeren

Last Man Standing 2018 Jasper Demollin

Gisteren stonden 150 mensen tot wel 6 uur op een paal voor Last Man Standing, om aandacht te vragen voor psychische problemen bij jongeren. Ze haalden hiermee maar liefst 50.955 euro op voor de MIND Young Academy. En dit bedrag loopt nog steeds op!

Verslag

Om 12 uur lopen de deelnemers het water in en klimmen ze op de palen, een bijzonder moment. Allemaal zijn ze op hun eigen manier betrokken bij het doel 'psychische problemen onder jongeren bespreekbaar maken'. Omdat ze zelf ervaring hebben met psychische problemen, omdat ze voor hun vriend, vriendin of familielid staan, vanuit hun ervaring als hulpverlener, of een combinatie van deze en meer motieven. De klok gaat lopen. Het doel is dat je er staat, hebben we van tevoren gezegd, niet dat iedereen de volle 6 uur blijft staan. Maar veel deelnemers denken er anders over. Gelukkig is er genoeg afleiding: er is muziek, mensen proberen zo goed en zo kwaad als het kan yoga-oefeningen te doen en te dansen. En de deelnemers vertellen hun, soms indrukwekkende, verhalen waarom ze meedoen. De presentator van de dag, Jasper Demollin, staat zelf ook op een paal. Hij vertelt ook over zijn eigen faalangst en hoe moeilijk hij het vond om hierover te praten.

Af en toe stappen of vallen er mensen van hun paal af, zij hebben hun prestatie geleverd en onder luid applaus nemen ze hun medaille in ontvangst. En de klok loopt verder: 2 uur. De meeste mensen staan nog. Er wordt eten en drinken uitgedeeld - en zonnebrand. Nog een filmpje, nog een interview, nog een dansje... 3 uur. De voeten worden koud, meer mensen moeten stoppen, de stemming blijft goed! De wave wordt ingezet. Verhalen uitgewisseld. Nog meer yoga. De deelnemers krijgen kaartjes met aanmoedigingen vanaf de kant. Steeds als er weer een uur voorbij is tellen we af. Nog 1 uur... een half uur... een kwartier... en dan is het zover. Iedereen gaat onder luid gejuich en applaus van het publiek het water uit. Kippenvel en heel veel trotse gezichten!  

We zijn de deelnemers, vrijwilligers, ambassadeurs, supporters, donateurs, echt iedereen die heeft geholpen om dit evenement tot een succes te maken heel dankbaar voor hun inzet.

Op naar de 60.000

Het bedrag loopt nog steeds op. Wil jij helpen om ervoor te zorgen dat we boven de 60.000 euro uitkomen? Doneer dan via lastmanstanding.nl

Last Man Standing in de media

Last Man Standing maakte veel los en was o.a. trending topic op social. Ook in de media was het een veelbesproken onderwerp. Zo besteedde het Algemeen Dagblad aandacht aan Last Man Standing, werden we besproken bij RTL Boulevard en kwamen we in het Linda nieuws.

Wil je een een beetje een idee krijgen wat Last Man Standing is of wil je nog even nagenieten? Check onderstaande video.

Vlog Zaressa Last Man Standing

YouTube videos worden niet getoond omdat je social media cookies uitgeschakeld heb. Bekijk hier de video op YouTube of pas hier je Cookie instellingen aan.
Meer nieuws