Wat is mijn normaal?

Denk daar maar over na ;)

Vandaag was een prachtige dag en dat komt voor mijn gevoel op dit moment als geroepen. Deze week begint namelijk de #OPENUP week bij MINDyoung. Dat is een week waarin jongeren door heel Nederland (en misschien wel daarbuiten) “open” praten over wat er in hun hoofd om gaat. Met alle problemen die daarmee gemoeid gaan. Deze week worden mijn posts dus door een boel nieuwe mensen gelezen. Daarom wil ik eerst even vertellen vanwaar “als ik vragen mag” te maken heeft met open praten over gevoelens.

Als ik vragen mag

Het idee van als ik vragen mag is dat tegenwoordig de enige persoonlijke vraag die je vaak krijg is: “hey hoe gaat het”. Ik wil met deze blog duidelijk maken dat er op een dag veel meer gevoelens zijn dan het “goed” antwoord dat je altijd krijgt. Daarom schrijf ik elke dag over wat er in mij om gaat in mijn eigenlijk heel erg normale leven.

Wat is mijn "normaal"

Een nuance is vereist. Normaal leven betekent dat ik niet per se bijzonderdere dingen mee maak dan anderen. Mijn gedachten zijn aan de andere kant zeker uniek.

Mensen noemen mij vaak raar. Zeker wanneer ik mijn gevoelens weer eens (volgens hun) veel te open uit.

Ik ben heel optimistisch over veel dingen en geloof iets te snel dat iets gaat lukken.

Ik geloof heel snel in wat iemand zegt en word daarom snel naïef genoemd.

En ik ben al een lange tijd op reis om mezelf te leren kennen en weet dus veel over mijn diepste geheimen. Ik weet hoe ik werk en van daaruit denk ik snel te weten hoe anderen werken, daarmee probeer ik anderen te helpen en te adviseren.

Ik ben een beschermer en een helper en op dit alles ben ik trots.

Mijn dag

Nu wil ik even terug naar de dag die vandaag weer is. Ik begon mijn dag op mijn stage, waar ik met strakke deadlines extreem veel gedaan moest krijgen. Met een krachtige start vanuit een prachtige ochtend kreeg ik alles snel af. Ik kreeg ook direct feedback en op 1 van mijn opdrachten zelfs hele zware, namelijk dat alles overnieuw moest. Eerst had ik hierover vast paniek gevoeld, maar nu accepteerde ik het met een boze blik op mijn opdrachtgever en ging samen met hem aan de slag om alles opnieuw te maken. Hiervoor moest ik even mijn trots aan de kant zetten, maar nu is mijn opdracht wel goedgekeurd en morgen hoor ik of de klant tevreden was, daar gaat het uiteindelijk om, vertel ik mijzelf terwijl ik nog steeds met frustratie kan schrijven.

Mijn ochtend

Ik wil als laatste nog even uitbreiden over mijn ochtend, die mij vandaag zo veel kracht gaf. Het geeft namelijk een enorme groei aan die ik de afgelopen tijd door ben gegaan. Deze ochtend was totaal niet speciaal, maar ik zei hardop voordat ik op stond, dat ik vandaag wilde gaan genieten van de dag. Daarmee schoot ik mijn bed uit en genoot ik van alle gevoelens die bij mij binnen kwamen. Het water van de douche, de regen buiten, mijn boterham terwijl ik naar de bus rende, het vooruitzicht van mijn dag en de niet-heel-blije buschauffeur leken mij allemaal alleen maar blijer te kunnen maken.

Mijn eerste schooldag

Nu terug naar 2 jaar geleden. Ik moest toen voor het eerst naar school en dit is eigenlijk een hele bijzondere dag. Zo een bijzondere dag betekende verandering en daar moest ik bang voor zijn. Ik moest nieuwe mensen ontmoeten en dat kon ik niet. Ik wist zeker dat niemand mij aardig kon vinden, want dat was ik niet waard. Ik wist niet wie ik zelf was en wist zeker dat mijn studie mij geen geluk ging brengen. Ik slenterde naar de bus en vanaf dat moment wachtte ik tot ik thuis was en weer kon gamen tot 2 uur snachts. Dat was mijn geluk toen.

Als ik nu terug kijk op mijn groei en ik bedenk me hoe die groei allemaal is gekomen, weet ik dat ik deze week genoeg heb om over te schrijven. Voor nu ga ik even genieten van mijn appel.

Schaamteloze zelf-promotie

Als je interesse hebt in meer verhalen, van mij een bepaald verhaal wilt horen, positieve feedback hebt op mijn schrijfstijl, of mentale steun wilt bieden:

www.alsikvragenmag.nl

Meer ervaringsverhalen