Wie is Time Out?

header-voorpagina

Stress

Een wereld zonder stress bestaat niet. Willen we ook niet, stress heeft een functie zo nu en dan. Er is niets mis met hard werken en ambitie. Heerlijk. Go for it! Maar als we voortdurend perfectie najagen en imperfectie ontkennen, houden we een onhaalbaar beeld in stand. Dat kan en moet anders. Stichting Time Out is opgericht om er iets aan te doen.

Bespreekbaar?

Stress, prestatiedruk en burn-out, we worden overdonderd met onderzoeken en angstaanjagende krantenkoppen. Er is een enorme (wild-)groei aan mindfulnessapps, steunende websites en zelfhulpboeken. Goed dat ze er zijn, en kennelijk broodnodig, maar ze bestrijden alleen de symptomen. We kunnen niet om de onderliggende vragen heen. Waarom hebben veel jonge mensen hier last van? En waarom is het moeilijk om er met elkaar over te praten

Op je bek gaan

Alles moet perfect zijn. Je moet leuk, mooi en grappig zijn. Beter. Sneller. Intelligenter. Je moet meedoen aan alle sociale events en het moet gepost. Van wie het allemaal moet weten we niet meer, maar het moet, het is de norm geworden. Een stomme fout, op je bek gaan, het even niet weten, vertragen, ongelukkig zijn, een jaar verkloten, het mag allemaal niet meer.

TIME OUT!

Een Time Out Event bestaat uit de interactieve muzikale voorstelling TIME OUT!, activaties in het Time Out Café en on the spot vindt er een live en online onderzoek plaats. Een Time Out Event realiseert stichting Time Out in samenwerking met (jonge) professionals en studenten. Een Time Out Event is onderdeel van de Time Out Tournee. Een 20tal live events door het hele land geïnitieerd door Stichting Time Out. Centraal staat steeds weer de interactieve en muzikale voorstelling TIME OUT! Deze voorstelling is modulair opgebouwd en wordt steeds op maat gemaakt. Aansluitend vindt het Time Out Café plaats. Het live en online onderzoek vindt plaats zowel tijdens de voorstelling als tijdens het café. Jongeren worden laagdrempelig uitgedaagd en uitgenodigd mee te praten, mee te schrijven en mee te denken over oorzaken en oplossingen. Deze gegevens koppelen we terug aan de opdrachtgevers en aan de ministers van VWS, EZ en OCW. Opdrachtgevers, aanvragers en publiek van het Time Out Tournee event werken dus mee aan de oplossingen!

Vraag ook een Time Out event aan

Meer thema's