Trouw: "Psychologie als hoofdvak broodnodig"

MIND Young Academy_pexels

Broodnodig in een tijd van depressies en burn-outs

In Trouw roept docent Kees van Setten de minister van onderwijs op het vak psychologie in te voeren op middelbare scholen. "‘Dit vak gaat om het denken over het leven’, schreef een leerling. Broodnodig in een tijd van depressies en burn-outs. Meer dan enig ander vak gaat dit over leerlingen zelf en over hun plaats in sociale verbanden."

Van Setten vraagt zich af waarom psychologie als vak nog niet gegeven wordt in het voortgezet onderwijs: "Er zijn aardig wat landen te noemen waar dit wel op lessentabellen staat: Zwitserland, Engeland, België en Australië bijvoorbeeld. In Finland is het zelfs verplicht."

Lees het hele opiniestuk in Trouw

MIND Young Academy

Diversion en MIND ontwikkelden samen het onderwijsprogramma MIND Young Academy, dat op dit moment op tientallen scholen draait. Hierbij geven jongeren die zelf ervaring hebben met psychische klachten les op middelbare scholen, om psychische gezondheid bespreekbaar te maken en klachten in een vroegtijdig stadium te signaleren en voorkomen.

MIND Young Academy uitgelegd in 2 minuten

YouTube videos worden niet getoond omdat je social media cookies uitgeschakeld heb. Bekijk hier de video op YouTube of pas hier je Cookie instellingen aan.