Doe mee aan de #openup week van MIND en 3FM

Openup 2017

Veel jongeren vinden het moeilijk om te praten over hun psychische klachten, terwijl meer dan 4 op de 10 jongeren ermee te maken hebben. Erover praten en op tijd hulp zoeken is juist zo belangrijk om te voorkomen dat klachten erger worden. MIND en 3FM willen iedereen aanmoedigen om te praten over hun problemen en voeren daarom voor de derde keer samen de campagne #openup. 

Doe jij ook mee?

Van zaterdag 6 tot en met vrijdag 12 april roepen we iedereen die te maken heeft met psychische klachten op om zijn of haar verhaal te delen. Deel jouw eigen #openup via de #openup pagina op onze website en ook via social media en help mee om psychische problemen bespreekbaar te maken. Of misschien is dit wel een mooi moment om je verhaal te delen met iemand in je omgeving (hier vind je daar tips voor, en je kunt ook advies vragen aan een van de hulpverleners van MIND Korrelatie). Wij delen de verhalen die binnenkomen via deze website, en een aantal verhalen via de website van 3FM en social media.

Waarom?

Met de #openup week willen we jongeren stimuleren om open te zijn over hun psychische klachten en op tijd hulp te zoeken om te voorkomen dat die klachten erger worden. Denk bijvoorbeeld aan stress die kan overgaan in een burn-out, of sombere klachten die uitmonden in een depressie.

Bekijk de site van 3FM over de #openup campagne.

Deel jouw #openup

Je kunt nu al jouw #openup delen via onze #openup pagina. Hier vind je ook meer informatie over de #openup week.