MIND Young Studio Youtube

channels4_banner

Psychische klachten hebben is oké

Erover praten ook

Fact Check

Is een burn-out hetzelfde als een depressie? Is een eetstoornis altijd zichtbaar? Kun je van autisme afkomen? En kan vitamine D je helpen om te genezen? In de serie Fact Check kijken we naar de feiten en fabels over psychische klachten. Wij gaan samen met jullie op zoek naar de waarheid!

Teach your MIND

In de serie Teach Your MIND gaan wij op onderzoek uit om te kijken wat een bepaalde psychische klacht nu écht inhoudt. We kijken naar de definitie, krijgen uitleg van een psycholoog en gaan op bezoek bij ervaringsdeskundige jongeren om te kijken hoe zij het ervaren.

Wij Spelen

In Wij Spelen gaan jullie de uitdaging aan: aan de hand van leuke games en challenges bespreken we met jullie onderwerpen als faalangst, perfectionisme, angstklachten en meer.

Rond De Tafel

In de serie Rond DeTafel bespreken wij als ervaringsdeskundigen hoe de media omgaat met psychische klachten. Klopt het wat de media zegt? Is het goed dat de media deze onderwerpen bespreekt of richt het juist meer schade dan goeds aan? Wij bespreken het.

Challenge my MIND

Op het internet zijn veel challenges en tips te vinden die voor een betere mentale gezondheid zouden moeten zorgen. In Challenge my MIND testen wij deze tips en delen we de uitkomsten met jullie!

Mind Your Business

In MIND Your Business verzamelen we (schaamteloze) vragen die onze kijkers aan mensen met een bepaalde diagnose zouden willen stellen, en leggen deze voor aan jongeren die ervaringen hebben met deze diagnose. Kloppen de vooroordelen die we hebben over bijvoorbeeld een Burn-out wel of niet?

Straatstellingen

Wat weet Nederland over psychische klachten? In StraatStellingen gaan we de straat op om willekeurige voorbijgangers stellingen voor te leggen over mentale gezondheid. Aan hen de taak aan te geven of de stellingen feit of fabel zijn.

On Tour

In de serie MIND Young Studio On Tour gaan we langs bij events waar we voor uitgenodigd zijn. We proberen BNer's te spreken en vragen ze naar hun eigen ervaringen met psychische klachten.
 

Wat te doen bij..?

Last van paniekaanvallen? Of voel je je depressief?  Onze collega Thara die psychologie heeft gestudeerd legt ons meer uit over verschillende psychische klachten en geeft handige tips om beter met je klachten om te kunnen gaan.

MIND Young Studio x MIND Young Academy

Bij MIND Young Academy gaan jongeren het land door om als peer educators op scholen hun ervaringsverhaal te delen. Ze vertellen over hun psychische klachten en vragen scholieren hetzelfde te doen. In deze serie praten we met Elisa over haar werk als Peer Educator, dankbaarheid en doen wij een quiz over mentale gezondheid.

Back To School

De zomervakantie is weer voorbij: back to school! In deze 3-delige serie praten we over faalangst, het goed inplannen van je dagen en het vinden van steun tijdens school.

In Gesprek Met

Hoe leer je houden van je lichaam? En hoe is het om als artiest last te hebben van angstklachten? In ''In Gesprek Met'' vragen we bekende én onbekende ervaringsdeskundigen het hemd van het lijf over onder andere Body Positivy en het hebben van een angststoornis.