Pesten

MIND Young Snapchat - pesten

Wat is pesten?

Pesten is een soort van agressie waarbij geprobeerd wordt om iemand steeds pijn te doen. Dat kan zowel offline als online. 

Pesten komt voor op het schoolplein, op de werkvloer en ook thuis. In de afgelopen jaren is er ook aandacht voor pesten via internet. Dit heet cyberpesten en gebeurt vaak via sociale media. Herken jij je hierin? 

Praat met ons! Je staat er niet alleen voor.

Pesten kan iemand diep ongelukkig maken. Als je als kind gepest wordt doet dit heel veel met je en heeft dat veel invloed op je leven. Lees meer over de oorzaken en gevolgen van pesten. 

Als je gepest wordt is het niet gemakkelijk hierover te praten. Wij helpen je daar bij. Neem gerust contact op met MIND Korrelatie, wij luisteren naar je en geven aan wat je kunt doen. Je kunt gratis met ons bellen, chatten en appen (zonder je naam te zeggen). 

Algemene adviezen

  • Onthoud dat pesten nooit jouw schuld is! Geen enkele reden is goed om te pesten. 
  • Praat erover met iemand die je vertrouwt.  
  • Deel je probleem met een verantwoordelijke, zoals de mentor op school. Vraag om een oplossing.
  • Ga een gesprek aan met degene die je pest, eventueel met een neutrale derde partij erbij. Leg uit wat het pesten met je doet en vraag de ander hier mee op te houden.  
  • Verzamel en bewaar eventueel bewijzen van het pestgedrag, zoals e-mails of sociale media berichten, waarmee je kunt aantonen wat er speelt. Ook opschrijven wat er gebeurt is kan handig zijn, en het lucht zeker op. 

Feiten en Fabels over pesten (video)

YouTube videos worden niet getoond omdat je social media cookies uitgeschakeld heb. Bekijk hier de video op YouTube of pas hier je Cookie instellingen aan.

Chill, je moet al zoveel

Heb jij last van prestatiedruk, keuzestress, de angst om dingen te missen (FOMO) of het gevoel van alles te moeten? Schrijf je in voor de Chill, je moet al zoveel challenge en je ontvangt over een periode van 10 dagen om de dag een e-mail met opdrachten en tips om wat relaxter door het leven te gaan.