Projecten en campagnes

MIND Young organiseert campagnes en projecten, zelf of samen met partners. We doen dit online, in de klas, of op speciale locaties. Enkele voorbeelden:

#Openup

In mei 2017 organiseerden we samen met onze vrienden van 3FM Tussenuur de eerste #Openup-week. Met de week wilden we openheid bij jongeren stimuleren over psychische problemen. En dat is gelukt! Er werd masaal ge-openupt! Wat ons betreft was deze #openup-week de eerste van velen. We blijven er dan ook alles aan doen om openheid over psychische klachten te stimuleren! Onder andere door gedurende het hele jaar door aandacht te besteden aan #openup.

OpenUP_Afbeelding_V3

MIND Young Academy

De MIND Young Academy is een scholenproject dat psychische problemen bespreekbaar maakt in de klas. De lessen worden gegeven door leeftijdsgenoten (peer educatos) die zelf of in hun omgeving te maken hebben met psychische problemen. Ze gaan het gesprek met leerlingen aan over veel voorkomende psychische klachten. Hun boodschap: praat er gewoon over, want je bent niet de enige! Kijk ook: Jouw verhaal doet ertoe!

still_jouwverhaaldoetertoe