Projecten en campagnes

MINDyoung organiseert campagnes en projecten, zelf of samen met partners. We doen dit online, in de klas, of op speciale locaties. Enkele voorbeelden:

#Openup

In mei 2017 organiseerden we samen met onze vrienden van 3FM Tussenuur de eerste #Openup-week. Met de week wilden we openheid bij jongeren stimuleren over psychische problemen. En dat is gelukt!  Er werd masaal ge-openupt! Wat ons betreft was deze #openup-week de eerste van velen. We blijven er dan ook alles aan doen om openheid over psychische klachten te stimuleren! Wij besteden dan ook het hele jaar door aandacht aan #openup.

OpenUP_Afbeelding_V3

MIND Young Academy

De MIND Young Academy is een scholenproject dat psychische problemen bespreekbaar maakt in de klas. De lessen worden gegeven door leeftijdsgenoten (peer educatos) die zelf of in hun omgeving te maken hebben met psychische problemen. Ze gaan het gesprek met leerlingen aan over veel voorkomende psychische klachten. Hun boodschap: praat er gewoon over, want je bent niet de enige! Kijk ook: Jouw verhaal doet ertoe!

still_jouwverhaaldoetertoe

Mediastudio

De Studio is een nieuw concept en biedt een plek aan studenten met creatief talent. De studio produceert content voor jongeren. De komende periode willen we ons specifiek richten op het voorkomen van psychische problemen, zoals angsten, somberheid en stress.
We hebben plek voor een:

Grafisch ontwerper / vormgever en animator
Tekstschrijver en interviewer
Fotograaf
Filmmaker en editor

mediastudio_pexels