Over MIND Young

OVER MINDYOUNG
MINDyoung is het platform over je MIND voor en door jongeren. MINDyoung biedt info, herkenbare verhalen, nieuws, tips en events over alles wat met je MIND te maken heeft.

INFO, HERKENBARE VERHALEN, NIEUWS EN TIPS
Op MINDyoung.nl en via onze socials vind je informatie over psychische klachten en problemen, kun je ervaringen en hersenspinsels van anderen lezen, blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je MIND en vind je tips en herkenning bij vaak en minder vaak voorkomende psychische klachten.

EVENTS
MINDyoung organiseert events, campagnes en projecten, zelf of samen met partners. We doen dit online, in de klas, of op speciale locaties. Enkele voorbeelden:

#OPENUP
In mei 2017 organiseerden we samen met onze vrienden van 3FM Tussenuur de eerste #Openup-week. Met de week wilden we openheid bij jongeren stimuleren over psychische problemen. En dat is gelukt!  Er werd masaal ge-openupt! Wat ons betreft was deze #openup-week de eerste van velen. We blijven er dan ook alles aan doen om openheid over psychische klachten te stimuleren!

MINDYOUNG ACADEMY
De MIND Young Academy is een scholenproject dat psychische problemen bespreekbaar maakt in de klas. De lessen worden gegeven door leeftijdsgenoten (peer educatos) die zelf of in hun omgeving te maken hebben met psychische problemen. Ze gaan het gesprek met leerlingen aan over veel voorkomende psychische klachten. Hun boodschap: praat er gewoon over, want je bent niet de enige! Kijk ook: Jouw verhaal doet ertoe!

LAST MAN STANDING
Op 24 juni 2017 stonden 110 mensen op een paal in het Markermeer om aandacht te vragen voor de wachtlijsten in de geestelijke gezondheidszorg. Wij waren ontzettend onder de indruk van de sfeer, het doorzettingsvermogen en het enthousiasme van iedereen die er was, zowel op de palen als in het publiek aan de kant.
Het goede nieuws is dat we op 16 juni 2018 Last Man Standing gaan herhalen. Of we weer opstaan tegen de wachtlijsten weten we nog niet, maar uiteraard staan we op voor een relevant onderwerp met betrekking tot psychische gezondheid dat onze aandacht verdient.

STRESS TO IMPRESS EN DE WEEK VAN DE PRESTATIEDRUK
Van 25 tot en met 29 september 2017 organiseerden we samen met To my loved ones de Week van de Prestatiedruk. Het doel van deze week was jongeren relaxed het nieuwe studiejaar te laten beginnen. In deze week deelden wij berichten, blogs en vlogs voor en door jongeren over prestatiedruk en stress. Ook was het mogelijk je prestatiedruk te testen. Het event Stress to Impress maakte onderdeel uit van de Week van de Prestatiedruk van MIND en was een mega succes. Tijdens dit event gingen meer dan 500 studenten aan de slag met het aanpakken van hun stress en prestatiedruk. Dit deden zij met behulp van filosoof Bas Haring, hoogleraar en graag geziene gast bij 'De Wereld Draait Door' Erik Scherder, Olympisch schaatser Stefan Groothuis en Hidde de Vries van 7 Day Recharge.
 

Meer informatie