Vivian en Eva doen hun #openup tijdens de 3FM radioshow van Joram Kaat

Joram Kaat NPO 3FM

Tijdens de #openup-week van MIND en NPO 3FM vertellen diverse jongeren over hun ervaringen met psychische problemen, en over hij zij hiermee omgaan en met wie ze hierover praten. 3FM-dj Joram Kaat nodigde Eva en Vivian uit in zijn show, zodat zij hun heftige verhaal konden delen. 

Eva heeft haar hele jeugd veel last gehad van schaamte. "Waar dat precies vandaan kwam weet ik niet, maar ik was er helemaal mee doordrongen. Ik durfde me niet eens te bewegen, omdat ik me afvroeg of ik het wel goed deed." Toen haar ouders een camping begonnen in Frankrijk, veranderde haar leven compleet. Ze durfde niet langer te praten, uit angst dat haar Frans niet goed was: "Ik heb een jaar lang niet gepraat. Ik doe alles voor je, maar ik praat niet." 

Vivian is als tienjarig meisje seksueel misbruikt. "Op het moment dat dit opnieuw gebeurde toen ik twintig was, dacht ik dat het wel aan mij moest liggen. Ik vond dat het mijn eigen schuld was, want ik had er vast om gevraagd." Daarbij werd Vivian gepest en alle problemen leidden ook nog eens tot een eetstoornis. Vivian was niet gelukkig met zichzelf en zocht dat geluk buiten zichzelf.

Bekijk en beluister de verhalen van Eva en Vivian via de website van 3FM!

Contact met een hulpverlener

Heb je behoefte aan persoonlijke hulp of advies? Neem (anoniem) contact op met een van de medewerkers van onze hulplijn MIND Korrelatie. Je kunt bellen, chatten, Whatsappen of mailen met een van onze psychologen of maatschappelijk werkers.

Meer nieuws