MIND Young Academy in Coronatijd

kaarten omhoog 02

Toen in maart de scholen sloten, had dit natuurlijk direct impact op de uitvoer van ons onderwijsprogramma MIND Young Academy. Onze peer educators konden niet meer het gesprek over psychische gezondheid aangaan in de Nederlandse klassen. Toen duidelijk werd dat deze situatie nog wel even zou blijven voortbestaan, hebben we met hulp van MIND en het Oranjefonds, de volledige lessenreeks gedigitaliseerd.

Het was een flinke uitdaging om een vorm te vinden waarmee je ook op afstand kwetsbare onderwerpen kunt bespreken. Na verschillende testlessen staat er ondertussen een lessenreeks waar zowel wij, als onze peer educators, als de jongeren die deze lessen doorlopen, enthousiast over zijn. Door te werken met veel afwisselende werkvormen blijft de spanningsboog ook online optimaal, en door persoonlijke ervaringen in kleinere groepen en zonder camera te delen, is ook de veilige sfeer gewaarborgd.

De MIND Young Academy is nu zowel online als offline te volgen

Op dit moment bieden we scholen de keuze tussen een online en offline lessenreeks, waarbij ook in de online versie gewoon twee peer educators aan de klas gekoppeld worden, maar dan vanuit hun eigen huiskamer. Het mooie is, dat ook peer educators die liever thuis willen blijven in verband met Corona, op deze manier tóch impact kunnen blijven maken. Met name mbo-instellingen zijn ontzettend blij met dit aanbod, omdat hun studenten vaak nog maar een dag in de week fysiek naar school mogen komen. Op deze manier kunnen docenten toch een vinger aan de pols houden bij hun studenten, en ze ondersteunen in deze vreemde, en mentaal uitdagende, tijd.

Meer weten of heb je een vraag?

Wil je meer weten over de inhoud van de (digitale) lessen van de MIND Young Academy, of heb je een andere vraag?
Kijk op www.mindyoungacademy.nl of neem contact op met Sander Slootmake

MindAcademy_Logo_FC + Tag_Large
Meer nieuws