#openup: Mijn verhaal met angst

Mijn naam is Maikel en ben nu 27 jaar. Dit is kort samengevat mijn verhaal over wat ik heb meegemaakt. 

Ik lag te slapen, 

geen besef van wat een angst & paniek stoornis inhield werd ik wakker. 

Ik keek op de klok het was pas 7 uur in de ochtend, maar ik had dorst en moest naar de wc. Op het moment dat ik bij de kraan stond en een glas pakte begon mijn hart tekeer te gaan ik kreeg het warm benauwd. Ik dacht: krijg ik nou een hartaanval? 

112 gebeld ambulance gekomen, meneer op de ECG is niks te zien u mag weer gaan, en zo ging het weken tot een cardioloog zei ben je bekend met een angst en paniek stoornis? 

Ik had hier nog nooit van gehoord, een angststoornis hoe kan mij dit overkomen? Na maanden niet uit bed durven te komen om te plassen, niet kunnen eten van de spanningen en opgesloten zitten in jezelf en in je huis, was ik alles kwijtgeraakt waar ik om gaf.  Het is apart om te twijfelen aan jezelf: je gevoel zegt dat je doodgaat maar de dag erna ben je er nog steeds. 

Ik kwam bij mijn therapeut en kreeg een lijst van diagnoses na enkele testen: een angststoornis en paniekstoornis, depressie, suicidale klachten. I kreeg medicatie voorgeschreven die voor mij erg hielpen mijn therapeut was een ontzettende steunpilaar geworden en heeft me samen met hulp van mijn moeder en zusje en uiteindelijk mezelf weer ovetuigd dat mijn lichaam prima werkt, soms heb ik nog ups & downs en gaat het minder maar nu na twee jaar tijd kan ik voor het eerst zeggen: het gaat de goeie kant op. 

Connect Portaal

Michaelson maakt gebruik van het Connect portaal.

Meld je direct aan om contact op te nemen
Meer ervaringsverhalen