De herstel route van een Psychose

In de zomer van '21 in Portugal heb ik mijn eerste psychotische aanval meegemaakt. Deze was getriggerd door een week amper slapen en veel te veel positive stimulance. Na een aantal dagen opgenomen te zijn in een jongeren tehuis kon ik weer naar huis.

Thuis heb ik twee weken even niets gedaan om te herstellen en daarna dacht ik dat het wel weer kon. Zelf keek ik vrij makkelijk terug op de hele ervaring. Maar de echte hamerslag op mijn mentale gezondheid moest nog komen.

Ik heb mijn werk als ZZPer weer opgepakt. Een mooi groot project binnengehaald bij een gerespecteerd bedrijf. Ondertussen liep er een onderzoek bij het AMC over de gehele gebeurtenis. Conclusie je ben Bipolair. Ik was blij met deze uitkomst omdat dit veel van mijn depressie fases tijdens mijn school (ook daarna maar veel minder) verklaarde.

Ondertussen begon ik langzamerhand weer het blowen op te pakken. Dit ging gepaard met angsten dat de oorlog zou uitbreken. Tijdens de psychose had ik dezelfde waanbeelden en de oorlog in Oekraïne in samenwerking met mijn wiet gebruik triggerde dat ik allemaal sensaties kreeg dat de oorlog ook hier was begonnen.

Dit ging gepaard met de oplopende stress die ik van dit grootte project ontving en ik brak mentaal stukje bij beetje. Werk kon ik langzaam niet meer doen. Totdat ik zei dit is genoeg en langzaam begon ik alles af te bouwen waar ik afgelopen jaren aan had gebouwd (qua mijn ZZP bedrijf).

Een nieuwe koers is nodig wist ik. Eerst probeerde ik dezelfde koers te varen op een andere manier in combinatie met moti4 (geweldige eerste stap voor verslavingshulp heel erg aan te raden!) Maar dit was niet genoeg voor mij. Ik viel terug in gebruik.

Hierna een tijdje met een uitkering geleefd maar ik kon er vrij slecht tegen dat ik zo weinig te doen had.

Daarom heb ik twee dingen begonnen een baantje bij de klimhal en een vrijwilligerstraject genaamd Starters 4 communities. Ook begonnen met een traject bij Jellinek en een particulieren praktijk om het trauma van de psychose aan te pakken.

Ik voel mij mentaal een stuk beter op dit moment. Binnenkort ga ik beginnen bij punt P om meer over mijn bipolaire rugzakje te leren.

Nu zit ik alleen financieel heel krab. Dit levert mij nog veel stress op. Graag krijg ik weer een stabiele baan maar ik weet niet waarin. En of ik het aankan op dit moment. En waar moet ik gaan werken dan iets nieuws zoeken of een professionele baan zoeken in mijn vakgebied.

Graag ga ik in gesprek over dit onderwerp.

Nog een fijne dag en leven gewenst,

Jesse

Connect Portaal

jesselacht maakt gebruik van het Connect portaal.

Meld je direct aan om contact op te nemen
Meer ervaringsverhalen