Week van de #Prestatiedruk

Van 25 tot en met 29 september is het de Week van de Prestatiedruk. In deze week delen wij berichten, blogs en vlogs door en voor jongeren over prestatiedruk en stress. Ook bieden we informatie en is het mogelijk je prestatiedruk te testen.

Thema sociale media

Deze week is hard nodig, want 79% van de jongeren ervaart prestatiedruk en 45% van de jongeren is wel eens thuisgebleven van school of studie omdat zij oververmoeid of opgebrand waren van de stress.

Het event Stress to Impress maakt onderdeel uit van de Week van de Prestatiedruk van MIND. Tijdens dit event, waar al meer dan 400 aanmeldingen voor zijn, gaan studenten aan de slag met het aanpakken van hun stress en prestatiedruk. Dit doen zij met behulp van filosoof Bas Haring, hoogleraar en graag geziene gast bij 'De Wereld Draait Door' Erik Scherder, Olympisch schaatser Stefan Groothuis en Hidde de Vries van 7 Day Recharge.

Campagnebeeld incl tekst

Ook gaat de documentaire Stress to Impress tijdens het event in première. Met deze documentaire willen documentairemakers Sanne Kooiman (23), Tom Kooiman (21) en Alain Paulussen (24) van To my loved Ones aandacht vragen voor prestatiedruk. Ze maken zich zorgen over jongeren van hun generatie en willen andere jongeren inspireren om ook te relaxen in plaats van overal altijd het beste uit te willen halen: “Pluk ook eens een dag niet, zeg maar.”
 
Uit de docu:‘Er is een tijd geweest toen ik depressief was, dat ik het bestierf als ik Facebook aandeed. Ik zag dan constant lachende profielfoto’s. Iedereen die maar gelukkiger leek…’ (Elwin)

Elwin Goedgedrag

Het event vindt plaats op de Vrije Universiteit Amsterdam. Diverse universiteiten, hogescholen en jongerenorganisaties hebben hun studenten opgeroepen om naar het event te komen.

‘Het is er altijd, maar dat zit dan in mijn hoofd. Als ik naar de toekomst kijk begin ik al in paniek te raken als ik bedenk wat ik allemaal nog moet doen. Ik ken de planning en dan begin ik al een maand van tevoren te stressen over dat ik het druk ga krijgen’. (student, kwalitatief onderzoek Hogeschool Inholland, juni 2017).

Alles weten over prestatiedruk? Houd dan www.MINDyoung.nl en de socials van @wijzijnmind in de gaten! Ook is het mogelijk zelf te openuppen over jouw ervaringen met prestatiedruk. Deel jouw ervaring hier!
 

Meer media