Van huilen knap je op

Januari is nou niet echt de vrolijkste maand van het jaar. Pal na de feestmaand en de winter is nog steeds aan. Echt zo'n maand waarbij huilen best wel makkelijk gaat. Maar wist je dat een potje janken niet eens zo gek is?

crying-pexels

Huilen zorgt voor troost en hulp

Heeft iemand ooit raar of stom gereageerd als je huilde? Waarschijnlijk niet. Dan werd je getroost en was iemand lief voor je. Vaak kom je tot hele mooie gesprekken als je jezelf kwetsbaar opstelt. 

Uit onderzoek van de Nederlandse expert Michelle Hendriks blijkt dat huilen vaak voor troost en hulp zorgt, en daar knap je van op.

Tranen zijn een krachtig communicatiemiddel

Uit een Nederlands huilonderzoek blijkt dat mensen laten zien dat ze hulpeloos zijn wanneer ze huilen. Door te huilen maak je duidelijk dat je iets niet aan kan en dat je je overweldigd voelt. Het levert vaak begrip op als je laat zien hoe je je voelt. 

Huilen lucht op

Volgens hetzelfde huilonderzoek lucht huilen op. In ieder geval voor sommigen. Voor mensen die somber of depressief zijn of niet lekker in hun vel zitten lucht huilen niet echt op. Het hangt dus wel af van de situatie en hoe mensen reageren. Als er meer begrip en troost is, wordt er meer opluchting ervaren. Door niet tegen je tranen te hoeven vechten, gaat de druk wat van de ketel. 

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met onze vrienden van 3FMTussenuur.

Nieuwe banner mind en tussenuur
Meer mind facts