Rijen dik voor ingang VU; terugblik op Stress to Impress

Meer dan 500 studenten stonden gister rijen dik voor de ingang van de VU. Stress to Impress was compleet uitverkocht. Een heel duidelijk signaal dat prestatiedruk enorm leeft onder jongeren.

20170928 Lange rijen voor Stress to Impress2

Het Stress to Impress event was onderdeel van de Week van de Prestatiedruk die MIND samen met To my loved ones organiseerde met als doel jongeren relaxed het nieuwe studiejaar te laten beginnen.

Bij binnenkomst werden de bezoekers ontvangen door muziek van June Noa en door Stefan Groothuis die prestatiedruk koppelde aan bewegen.
Vervolgens werd er massaal aan de slag gegaan met het aanpakken van stress en prestatiedruk. Filosoof Bas Haring gaf zijn filosofische kijk op prestatiedruk om de bezoekers te wapenen tegen de prestatiedruk in onze huidige maatschappij.  "Het leven is niet veel meer dan je 80 jaar op een bolletje begeven."
De documentaire Stress to Impress ging in première en hoogleraar Erik Scherder gaf op inspirerende wijze college over de werking van het brein bij stress. Ook vertelde hij over de invloed van beweging en muziek.
Hidde de Vries van 7 Day Recharge bracht uiteindelijk de hele zaal in beweging door iedereen een sabeltandtijger na te laten doen.

Achteraf werd er druk nagepraat bij de bar, ervaringen werden uitgewisseld en bezoekers legden massaal een niet-perfecte foto vast.

2017-9-28-71021B

Lees meer over prestatiedruk.

Bekijk ons best gelezen artikel tijdens de Week van de Prestatiedruk.

En laat je vooral ook inspireren door de Prestatiedruk openups van anderen.

Meer media