Sylvia: De druk op te presteren schoot door in een stoornis

3FM-dj Herman Hofman maakte een wandeling met Sylvia Aimee, die worstelde met een eetstoornis. In het kader van #trueselfie vertelde ze openhartig over het ontstaan van haar eetproblemen.Sylvia deed in 2014 mee aan De Beste Singer/Songwriter van Nederland. Ook speelde ze bij onder andere De Wereld Draait Door en 3FM.

SylviaAimmee_screenshotvideo3FM

Ik ben helemaal niet goed genoeg

Sylvia had boulimia met trekjes van anorexia. De stoornis ontwikkelde zich door de drang naar controle. Maar waarom wilde ze zo graag controle hebben?

"Wat het bij mij echt heeft aangezet is toen ik in 2013 meedeed aan De Beste Singer Songwriter van Nederland. Het was mijn grote droom om door te breken met mijn muziek. En toen die droom dichtbij kwam, dacht ik ineens: 'holy shit, wat heb ik mezelf in m'n hoofd gehaald? Ik ben helemaal niet goed genoeg!' Ik werd er heel erg onzeker van." 

Sylvia wilde haar droom zo graag waar maken dat ze erg kritisch werd op zichzelf. Te kritisch. De druk op te presteren schoot langzaam maar zeker door in een stoornis.

Passie om mijn verhaal te delen

Gelukkig heeft deze ervaring ook iets gebracht. "Het heeft me de passie gegeven om anderen te helpen, om mijn verhaal te delen, om taboes te doorbreken. Dat heeft me zó veel kracht gegeven en uiteindelijk was dat veel groter dan de hele eetstoornis." Bekijk hieronder het verhaal van Sylvia.

YouTube videos worden niet getoond omdat je social media cookies uitgeschakeld heb. Bekijk hier de video op YouTube of pas hier je Cookie instellingen aan.

#Trueselfie-week

Lees en bekijk van 9 t/m 15 april alles over de #trueselfie-week op MINDyoung.nl en 3FM.nl. Zoals tips om te openuppen, verhalen van anderen, en waarom het goed is je ware ik te laten zien. Ook jij kan een bijdrage leveren aan de #trueselfie-week. Plaats je verhaal op social of via jouw eigen kanalen met #trueselfie. En deel je verhaal op mindyoung.nl

Geraakt door dit verhaal en zou je daar eens (anoniem) over willen praten? Neem dan contact op met een van onze hulpverleners van MIND Korrelatie.

Meer het verhaal van