Sylvia (21) zet videoclip online over worsteling eetstoornis

“Het is een heftige video waarin niet alleen ik mijn verhaal voor het eerst aan de wereld laat zien, maar ook anderen hun verhaal laten zien. Iedereen speelt zichzelf. Dat vergt een hoop moed van de spelers en ik ben heel trots op wat we gemaakt hebben.”

SylviaAimee_haarfoto

Sylvia Aimee deed in 2014 mee aan De Beste Singer/Songwriter van Nederland. Ook speelde ze bij onder andere De Wereld Draait Door en 3FM.

Op 9 februari publiceerde Sylvia Aimee een videoclip online, voor haar single ‘Stories’. Hierin is te zien hoe ze zelf worstelt met een eetstoornis. In de video komen ook andere verhalen voorbij van jongeren die last hebben van zelfbeschadiging, onzekerheid, pleinvrees en depressie.

Sylvia wil met haar nummer en video openheid creeëren en mensen aan het denken zetten. “Ik zie wel eens mensen in de media uitkomen voor het feit dat ze een eetstoornis hebben gehad, maar ik heb nog nooit iemand gezien die er nog steeds mee worstelt. Door me zo kwetsbaar op te stellen, hoop ik een opening te kunnen creëren voor anderen om zich ook kwetsbaar op te stellen. Ik vind het doodeng, maar tegelijkertijd heel erg bevrijdend. Het uitspreken van je schaamte zal je uiteindelijk helpen eroverheen te komen. Je bent niet alleen.”

Bekijk hieronder de videoclip.

YouTube videos worden niet getoond omdat je social media cookies uitgeschakeld heb. Bekijk hier de video op YouTube of pas hier je Cookie instellingen aan.

Herken jij jezelf in dit verhaal en kom je er zelf niet uit? Dan is het belangrijk om daarover te praten. Aarzel dan ook niet om hulp te zoeken via onze help button.
 

Meer muziek