Studenten organiseren livestream over zelfdoding

Een groep studenten van de opleiding Communication & Multimedia Design kregen de opdracht een livestream te organiseren. Ze wilden depressie en zelfdoding bespreekbaar maken en zochten contact met 113Online, een organisatie die zich hiervoor inzet en hulp biedt. 

studenten113livestream_113livestream

Aan NOS vertelt Caroline, regisseur van de liveshow: "We hebben er zo'n zeven weken aan gewerkt. Elke dag tot laat bezig geweest om alles te regelen. We hebben veel op social media geplaatst, maar we zijn ook de school in gegaan en hebben posters opgehangen en flyers uitgedeeld."

In de studio, die ingericht is als een bar worden er vragen gesteld over het onderwerp zelfdoding aan een huisarts en aan een medewerker van 113Online. Tussendoor worden er animaties getoond van een jongen die depressief raakt, contact opneemt met 113Online en met wie het uiteindelijk een stuk beter gaat.

Kijk hieronder de livestream terug.

YouTube videos worden niet getoond omdat je social media cookies uitgeschakeld heb. Bekijk hier de video op YouTube of pas hier je Cookie instellingen aan.

Wat vond jij van de uitzending?

Heb je zelfmoordgedachten en wil je daarover praten? Neem dan contact op met 113Online (24/7 bereikbaar).

Meer media