Liefde is liefde

Het is alweer lente. Echt de tijd van de liefde. Toch gunt nog niet iedereen elkaar het recht om lief te hebben. Laatst is er voor de 2e keer met veel agressie gereageerd op een postercampagne van Suit Supply waarin zoenende mannen staan afgebeeld. Mannen, die blijkbaar niet van iedereen mogen zoenen in de openbare ruimte. De organisaties Diversion en Multitude namen het initiatief voor een campagne tegen haat en voor het recht op vrije partnerkeuze: "Liefde is toch liefde?! De vrijheid om te zoenen met wie je wil, of dat nou op een poster is of in het echt, is geen kwestie van smaak. Het is een recht. "

girlskissing_pexels

De campagne Love is Love roept op met #trekeengrens #loveislove de boodschap te verspreiden dat vrije partnerkeuze  een verworvenheid is, maar geen vanzelfsprekendheid. Op de speciale campagne website is te lezen:
"Vrije partnerkeuze, en alles wat daarbij hoort, wordt niet door iedereen gewaardeerd. Nu hoef je het niet te waarderen, je hebt het wel te accepteren. De hatelijke, soms zelfs gewelddadige reacties, richting mensen die van iemand van hetzelfde geslacht houden, of van iemand met een andere huidskleur of religie, maken ons niet alleen woedend. Ze breken ook ons hart. Om dat te lijmen maken wij nieuwe harten, die wij plakken op de plekken waar deze gebroken (dreigen te) worden. 
Twee kussende mannen of een zoenende jood en moslima. Of het nou om posters van Suit Supply en Femmes for Freedom of om mensen van vlees en bloed gaat, het roept blijkbaar agressie op. Maar laat duidelijk zijn: de kussende mensen staan met die kus wel in hun recht, de agressieve reageerders niet. Als geen ander weten wij: met alleen hartjes plakken lossen we het probleem niet op. Onze oproep is daarom ook: spreek je uit, kom in actie en trek de grens! Liefde is liefde, en dat heb je niet te haten."

Heleen: "Op mijn 27ste kreeg ik voor het eerst een relatie met een meisje. Mijn omgeving reageerde heel positief. Waar ik van schrok is dat de buitenwereld ineens een oordeel heeft over mijn relatie. Ik heb nooit eerder hoeven nadenken over of ik mijn liefs’ hand vast kan pakken of niet. #trekeengrens #loveislove"

loveisloveheader-diversion 2

Wil je meedoen met de campagne? Bekijk de campagnewebsite van liefde is liefde of het instaccount van liefdeisliefde.

Meer media