Laura over borderline

Op de middelbare school werd Laura een tijdje opgenomen vanwege haar eetstoornis. Een paar maanden geleden besloot ze open te zijn over haar problemen. 

LauraOpenup_3FMtussenuur

Op school stond ze al snel bekend als 'het meisje met anorexia'. Dat heeft diepe indruk gemaakt. Toen jaren later bleek dat haar anorexia een symptoom was van haar borderline persoonlijkheidsstoornis, koos ze er bewust voor om dit niet te delen met vrienden. Ze wilde niet weer bekend staan als 'het meisje met issues'.

Toch was dat niet de oplossing, Laura raakte zichzelf steeds meer kwijt. Een paar maanden geleden besloot ze daarom open te zijn over haar problemen. 

En zo hoorde Zjuul, een studievriend, onlangs pas van haar psychische klachten. Voor #openup mocht Zjuul daarom alle vragen stellen aan Laura die hij wilde. 

YouTube videos worden niet getoond omdat je social media cookies uitgeschakeld heb. Bekijk hier de video op YouTube of pas hier je Cookie instellingen aan.

Komt het filmpje binnen of herken jij je in het verhaal en zou je er graag eens (anoniem) met iemand over willen praten? Check onze helpbutton.

Lees en bekijk deze week alles over #openup op MINDyoung.nl en 3FMTussenuur. Zoals tips om te openuppen, verhalen van openuppers, en waarom het goed is om te openuppen.

Ook kun je meer lezen over borderline en een eetstoornis.

Meer het verhaal van