Hoe te accepteren dat je nooit perfect zal zijn #prestatiedruk

Het liefst wil je geen fouten maken, wil je goed presteren met je studie, een fantastisch sociaal leven hebben, een leuke bijbaan hebben en ga zo maar door. Maar perfect ga je nooit worden, simpelweg omdat dit niet bestaat. Niemand is perfect. Hieronder zetten we een aantal dingen op een rijtje om te accepteren dat je nooit perfect zal zijn.

perfection_Pixabay

1. WAAROM ZOU JE PERFECT MOETEN ZIJN? Ben je een beter mens wanneer je perfect bent? En bovendien hoe saai zou de wereld zijn wanneer iedereen perfect is?
 
2. WAT IS PERFECT? Dit is onmogelijk te bepalen. Wat de een perfect vindt, vindt de anders juist helemaal niks.
 
3. OOIT EEN PERFECT MENS ONTMOET? Waarschijnlijk niet. Bedenk ook dat het beeld dat jij van anderen hebt niet altijd (helemaal) hoeft te kloppen. Jij weet bijvoorbeeld niet dat een, in jouw ogen, perfect persoon uren zit te blokken voor zijn tentamen of iedere avond in bed ligt te huilen.

studyig_Pixabay

4. HET IS DUS ONHAALBAR OM PERFECT TE ZIJN. Dus waarom zou je er dan veel moeite insteken of erg verdrietig zijn bij de gedachten dat je niet perfect bent. Zonde!

5. FOUTEN MAKEN MAG, sterker nog het leidt vaak tot nieuwe inzichten en mogelijkheden die je anders niet had gezien.

eureka_Pixabay

Wil je altijd beter of heb je het gevoel dat je niet goed genoeg bent en zou je daar graag eens met iemand (anoniem) willen praten? Neem contact op met MIND Korrelatie.

Meer mind facts