Docu In het hoofd van mijn zusje

Kende ik je? Kende ik je helemaal? Dit is wat filmmaakster Ingrid Kamerling zich afvraagt na de plotselinge dood van haar vijf jaar jongere zusje Vivian. Deze documentaire wordt op woensdag 2 mei om 21:40 uur uitgezonden op NPO 3, in het kader van de #TrueSelfie-weken. Na de documentaire verwijst BNNVARA naar de hulpverlening van MIND Korrelatie en 113 Zelfmoordpreventie.

VV_moving_stills_hand

Ben je als mens wel altijd jezelf? En wanneer ben je authentiek? Vivian was een jonge, mooie en veelbelovende vrouw die volop bezig was de wereld te ontdekken. Ze was zoals zoveel leeftijdgenoten op zoek naar wie ze was en naar wat zij kon bijdragen aan de wereld. In deze poëtische en tegelijkertijd rauwe documentaire kruipt de filmmaakster in het hoofd van haar zus, die op 24-jarige leeftijd onverwacht een einde aan haar leven maakte.

De beelden bewegen langs werkelijkheid en fantasie, onderbewustzijn, dromen en gedachten. Een ‘coming of age’-verhaal over de zoektocht naar identiteit. De zusjes leveren elk hun eigen strijd, maar is hun strijd wel zo verschillend? Geleidelijk vervagen de grenzen tussen de zussen, tot het punt dat we ze niet meer van elkaar kunnen onderscheiden. De verbinding tussen beiden is wat uiteindelijk overblijft. In het hoofd van mijn zusje is een intiem portret van een hechte zussenband en een ode aan kwetsbaarheid.

Na deze documentaire, maar ook op andere momenten kun je hulp vinden bij MIND Korrelatie en 113 Zelfmoordpreventie.

In het Hoofd van mijn Zusje, woensdag 2 mei om 21:40 uur op NPO 3.

Lees ook: Award winnende film 'In het hoofd van mijn zusje' nu te zien

Meer media