Die gekke zangeres?

“Noemen ze mij voor altijd die gekke zangeres, dan is dat maar zo.” Aldus Selah Sue in de Gazet van Antwerpen.

133-Selah Sue

MEDICATIE
Ze heeft gouden en platina platen, de looks, een dijk van een stem en naar eigen zeggen een goede relatie. Desondanks kampt de Vlaamse zangeres Selah Sue met extreme onzekerheid die uitmondt in angst en depressie. “Alle factoren in mijn leven zijn op hun plaats. Toch is het me niet gelukt met mijn medicatie te stoppen”, sprak ze vorig jaar.

‘GUN JEZELF TIJD’
Nu spreekt ze opnieuw over haar psychische problemen en het taboe dat er nog op rust. Daarom zet ze zich in om vaker te spreken over haar depressie om het ook voor jongeren bespreekbaar te maken. “Als jongeren zich aan mijn verhaal optrekken, geeft me dat meer voldoening dan een hit scoren ooit zal doen”, zegt ze. Door haar openheid en bekendheid kreeg ze enorm veel reacties op haar verhaal, waar ze vorig jaar zelf mee naar de media stapte. De zangeres beseft daardoor dat ze voor veel jongeren een rolmodel kan zijn. “Ik krijg veel e-mails van lotgenoten. Ik probeer iedereen te antwoorden, maar ik ben geen psychologe. Al kan ik wel zeggen: praat erover, besef dat je niet alleen bent. Je moet er ook niet onmiddellijk uit willen raken. Gun jezelf tijd.”

KRASSEN OP JE ZIEL
Op haar veertiende begonnen haar psychische problemen, maar pas op haar achttiende kreeg ze de diagnose depressie. Vandaag de dag is ze naar eigen zeggen – dankzij medicatie en vooral steun van familie en vrienden – nog wel wisselvallig, maar niet labiel. De Vlaamse is ook niet bang dat ze voor altijd een label opgeplakt krijgt. “Noemen ze mij voor altijd die gekke zangeres, dan is dat maar zo. Ik voel me niet gekwetst. Integendeel. Krassen op je ziel bewijzen dat je leeft.”

MEER INFO OF HULP NODIG?
Herken jij jezelf of iemand anders in het verhaal van Selah Sue en wil je daarover praten? Aarzel dan niet om hulp te zoeken via onze help button.

Wil je reageren op dit artikel? Laat dan hieronder een reactie achter.

Meer muziek