Dennis koos voor het leven

In onderstaande video begeleidt 3FM-dj Tannaz Hajeby de dappere Dennis. Amper een half jaar na zijn suïcidepoging vertelt hij zijn schoolgenoten wat er aan de hand was en hoe belangrijk het is om over psychische klachten te praten.

21_b6_OPENUP-DENNIS-EDIT-STILL

Afgelopen mei organiseerde MIND met onze vrienden van Tussenuur de #openup-week, waarin we jongeren stimuleerden om 'uit de kast te komen' met psychische klachten. Dit omdat uit ons onderzoek bleek dat vier op de tien jongeren kampt met dergelijke klachten. Des te meer reden om vanuit MIND en 3FM het taboe omtrent psychische problemen te doorbreken.

Binnenste buiten

Toen Dennis over #openup hoorde op 3FM, zat hij middenin een eigen traject bij de geestelijke gezondheidszorg, nadat hij eind 2016 een suïcidepoging deed. Daarna sprak hij voor het eerst in zijn leven met een hulpverlener over zijn psychische gezondheid. Hij ondervond hoe belangrijk het was om open te zijn over dit soort zaken, omdat vaak niet aan de buitenkant is te zien hoe je je vanbinnen voelt.

Daarom wilde Dennis op zijn school over het belang van #openup vertellen. Hij wilde zijn schoolgenoten duidelijk maken waarom hij deed wat hij deed, maar ook hoeveel kracht hij haalde uit het praten hierover. 

 

YouTube videos worden niet getoond omdat je social media cookies uitgeschakeld heb. Bekijk hier de video op YouTube of pas hier je Cookie instellingen aan.

Geraakt door dit filmpje en zou je daar graag eens (anoniem) met iemand over willen praten? Kijk dan op de helppagina.

Meer het verhaal van