De winter duurt al ff, houd jij het nog vol?

Buiten is het koud. De dagen worden al weer wat langer, maar de zon is vaak ver te zoeken. Veel mensen voelen zich in de winter somberder dan de rest van het jaar. En hoe staat het met jou? Hou jij het nog vol?

Winter_pexels

​WINTERBLUESTEST
Wil jij weten of je gevoelig bent voor een winterdip? Doe de winterbluestest.
In deze test beantwoord je tien eenvoudige ja/nee vragen. De testuitslag biedt géén diagnose. De uitslag laat wel zien of het belangrijk is je verder in dit onderwerp te verdiepen. Bij de vragen zijn we ervan uitgegaan dat je ze in de winter beantwoordt.

TIPS
Kan jij wel wat handige tips gebruiken? Check onze 6 tips om de winter door te komen.

​DEPRESSIE
Het kan zijn dat jij je zo somber voelt dat er sprake is van een depressie. Depressie komt veel voor. Belangrijk is dat je erover praat. Dit kan met familie of vrienden, of met iemand die je vertrouwt. Ook is het belangrijk hulp te zoeken. Wil jij er graag eens over praten? Aarzel dan niet om (anoniem) hulp te zoeken via onze help button.

JE BENT NIET DE ENIGE
En vergeet niet dat jij niet de enige bent. Zie hieronder het inspirerende filmpje waarin Laura van Kamp, bekend als winnares van The Voice Kids, open vertelt over haar depressie. Dit doet zij bij het depressie debat bij Jinek.

YouTube videos worden niet getoond omdat je social media cookies uitgeschakeld heb. Bekijk hier de video op YouTube of pas hier je Cookie instellingen aan.
Meer mind facts