Angst voor Koningsdag

Donderdag is het Koningsdag. Iedereen is blij en viert feest. Half Nederland is deze dag buiten op straat te vinden. Schuivend door de straten van de vrijmarkten of staand achter een van de vele kraampjes. Of bierdrinkend bij een van de vele straatconcerten. Dit betekent heel veel mensen. Vooral in de steden. Niet fijn voor iemand die last heeft van angst voor pleinen of een grote groep mensen bij elkaar.

Koninginnedag_2011_Deventer_googlesearch

Koningsdag is dus niet een dag waar iedereen naar uitkijkt. Wanneer je last hebt van agorafobie of straatvrees, is dit eerder een dag die je liever overslaat.
Straatvrees is er vooral bij plaatsen waar je niet goed weg kan komen. Ook kan je dan het gevoel hebben dat er geen hulp beschikbaar is als er iets gebeurt. Met alle drukte door Koningsdag kan dit gevoel sterker zijn.
Wanneer je last hebt van straatvrees, ga je situaties vermijden omdat je het gevoel hebt dat ontsnappen moeilijk zal zijn.

Herkenbaar? Dit komt vaker voor en is niks om je voor te schamen.

Lees meer over agorafobie.

Heb jij angst voor plaatsen waar je niet goed weg kan komen en zou je daar graag eens (anoniem) met iemand over willen praten? Check onze helpbutton.

Meer mind facts