8 tips om beter te slapen

Goed slapen zorgt ervoor dat je je uitgerust voelt. Maar in slaap vallen, is soms best een ding. Zeker wanneer je gestresst bent of veel piekert voordat je gaat slapen. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden. Hieronder een aantal tips.

Slaap_visual

Zit je niet zo lekker in je vel en wil je daar met iemand over praten? Neem gratis en anoniem contact op met MIND Korrelatie

1. Adem in, adem uit

Adem diep in en adem uit. Hiermee help je jouw lichaam tot rust te komen. Zorg er ook voor dat je frisse lucht inademt! Je kunt bijvoorbeeld je verwarming uitdoen of een raampje openzetten.

2. In-slaap-wandelen

Een simpele actie zoals wandelen maakt je helemaal zen. In plaats van je vriendin ’s avonds te bellen, loop je even naar haar toe. Nog beter: lopend kletsen!

3. Mondje dicht

Krijg je opeens trek voor het slapen gaan? Laat die zware maaltijd dan even staan en kies voor iets kleins. In slaap vallen EN een zware maaltijd verteren lukt vaak niet, helaas!

4. The low-tech life

Een serie kijken of even appen voor het slapen gaan: Leuk, maar het doet je nachtrust geen goed! Door het blauwe licht in schermen is het lastiger om in slaap te vallen. Probeer dit dus te voorkomen en kijk daarom bij voorkeur een uur
voor je gaat slapen niet meer op je mobiel of je laptop. Lees ook: te weinig slaap door smartphone of tablet?

5. Pak die uren

Word je niet uitgerust wakker? Dit kan liggen aan de hoeveelheid uren die je slaapt. Raar maar waar: Langer is in het geval van slapen niet altijd beter! Als volwassene zorgt 7 tot 9 uur slaap ervoor dat je het beste uitrust.

6. Keep it cool

Voor veel mensen geldt dat ze beter slapen wanneer de kamer niet te warm is. Misschien werkt dit dus ook voor jou. Heb je het te warm? Steek dan je voeten uit!

Feetoutofbed_pexels

7. Koffie en energiedrankjes

Koffie drinken en energiedrankjes worden steeds populairder. Af en toe lastig om daar nee tegen te zeggen. 's Avonds kun je dan ook beter geen koffie, of andere drankjes met cafeïne erin, meer drinken. De cafeïne houdt je langer wakker. Ben je echt een koffie-addict, drink dan zeker in de avond décafé (koffie zonder cafeïne)!

8. Tegen piekeren

Word je wakker gehouden door je eigen gedachten? Probeer deze dan niet mee te nemen naar de slaapkamer. Soms helpt het om de piekergedachte op te schrijven voor je gaat slapen en dan jezelf te beloven er morgen pas weer aan te denken. Ontsla jezelf dus even van dat denken!

Heb jij nog handige tips? Deel het hieronder!

Lees ook:

Doe mee met de Beter Slapen Challenge

Wil jij 5 dagen lang iedere dag een opdracht met info en tips in jouw mailbox ontvangen om beter te slapen? Ga op ontdekkingstocht met de handvatten die je van ons krijgt en kom te weten wat jou helpt beter te slapen.

Meer mind facts