6 tips om jezelf te liken

Zie jij meestal je mindere kanten wanneer je voor de spiegel staat? En voel jij je wel eens minder dan andere mensen?

hand_pexels

Op social is het not done om je eigen statusupdate te liken. In het echte leven kan het geen kwaad je zelf te liken als je je minderwaardig voelt. Hoog tijd dus om je zelfbeeld een boost te geven. Met onderstaande tips gaat jou dat lukken!

1. KIJK IN DE SPIEGEL

Kijk voordat je de deur uitgaat ’s morgens nog één keer in de spiegel en zeg tegen jezelf: “Wat zie je er leuk uit vandaag!”

2. WEES MEER ANTI-SOCIAL

Hang niet teveel rond op social media. Huh? Waarom niet? Nou, op de socials geeft iedereen een best wel perfect plaatje van zichzelf. De randjes van het leven zie je niet. Hoe perfecter de rest lijkt, hoe meer jij jezelf als een minkukel ziet.

likes_3FMtussenuur

3. DOORBREEK DE SPIRAAL

Praat jij jezelf graag de put in? Niet doen! Praat en denk positief over jezelf. Als je alleen maar blijft benoemen wat je niet bent of kunt, draai je jezelf in een spiraal naar beneden.

4. MUSIC

Luister muziek. Als je muziek luistert, vul je je (on)bewust met allemaal input. Positieve muziek helpt je om goed over jezelf te denken. En onze vriendjes van 3FM hebben al een 'Vier Het Leven'-playlist gemaakt met positive vibes.

5. GEZOND ETEN

Eet gezond. Wat dit met zelfbeeld te maken heeft? Nou, alles. Door gezond te eten voel je je fijner (en het is ook beter voor je). en kijk je positiever naar jezelf.

fruit_pexels

6. VRAAG HET JE VRIENDEN

Vraag eens aan je vriend(inn)en waarom ze je leuk vinden. En doe het andersom ook. Dit is versterkt je vriendschap én bouwt jezelf op!

Want natuurlijk, jij bent hartstikke leuk! Van ons krijg je in ieder geval een like.

Dit artikel kwam tot stand met medewerking van onze vrienden 3FMTussenuur en Beam.

Logo Tussenuur
Meer mind facts