13 reasons why komt met 2e seizoen

Heb jij het eerste seizoen gezien van 13 Reasons Why? Vanaf 18 mei 2018 staat het tweede seizoen op Netflix. Netflix verwijst naar onze hulpverleners van MIND Korrelatie. Naar aanleiding van seizoen 1 zochten diverse jongeren hulp bij de hulpverleners van MIND Korrelatie, omdat het om heftige onderwerpen gaat: suïcide, zelfbeschadiging, pesten, seksueel misbruik en mishandeling.

13 reasons why

Netflix over seizoen 1

Netflix over seizoen 1: "Na de verbijsterende zelfdoding van een tienermeisje ontvangt een klasgenoot een aantal tapes waarop ze uitlegt waarom ze hiervoor heeft gekozen." Metro: "In het eerste seizoen werd al snel duidelijk dat er niet bepaald doekjes werden gewonden om onderwerpen die normaliter het Netflix-scherm niet zomaar halen. Selena Gomez, die de serie produceerde, benadrukt regelmatig in interviews dat ze de problemen die in het plot voorkomen zo eerlijk en realistisch mogelijk wil portretteren.
Ook is er veel kritiek geweest op de serie. Vanwege de kritieken van afgelopen seizoen begint de serie met een soort ‘waarschuwing’ van de castleden. Hierin wordt bijvoorbeeld door ‘Jessica’ verteld dat ’13 Reasons Why’ misschien niet de juiste serie voor jou is wanneer je zelf met gelijksoortige problemen dealt. Het is in zo’n geval wellicht verstandig om het met een volwassene te kijken."

Seizoen 2

In seizoen 2 zijn de tapes verleden tijd en zoals al gedacht werd, zal in seizoen 2 gewekt worden met polaroids. Het tweede seizoen vertelt de nasleep van het overlijden van Hannah en het herstel van de mensen om haar heen. De polaroids brengen echter een nieuw verschrikkelijk geheim aan het licht. Zo is in de trailer al te zien dat Hannah niet de enige is.

Praten met een hulpverlener

Wil jij naar aanleiding van 13 Reasons Why (anoniem) praten met een hulpverlener?

Meer media