Terug naar homepagina van bijzondere ervaringen

Over Bijzondere ervaringen

Het onderdeel Bijzondere ervaringen is ingericht door ontwerpers, psychologen, wetenschappers en jongeren met eigen bijzondere ervaringen. Alle informatie op de website is getoetst op wetenschappelijkheid. De website-redactie is uitgevoerd door Arjen Oenema, Judith Jansen, Lotte Langley, Marije Evers en Tonnie Staring. Momenteel zijn er nog meer personen betrokken, wisselend per onderdeel.

Bekijk de introductie van Tonnie Staring:

YouTube videos worden niet getoond omdat je social media cookies uitgeschakeld heb. Bekijk hier de video op YouTube of pas hier je Cookie instellingen aan.

Beluister de podcast

Tonnie Staring, hoofdredacteur van 'bijzondere ervaringen' wordt geïnterviewd door Carlijn Mol van Social Run. Over jongeren met bijzondere ervaringen, wat dit betekent, wat je kunt doen, wat psychose is, en over Tonnie's eigen bijzondere ervaringen. Download de podcast (27 mb) hier. 

Doel

Ons doel is om mensen met bijzondere ervaringen te helpen in hun behoeften. We bieden: 

  1. verhalen van anderen die dit hebben meegemaakt
  2. informatie
  3. directe tips
  4. coaching

Door mensen met bijzondere ervaringen online van dienst te zijn, hopen we dat ze hun ervaringen als minder vreemd of gek gaan zien, dat eventuele stress vermindert, en dat bijzondere ervaringen die vervelend zijn niet verder toenemen. En indien toch meer nodig, dan hopen we dat mensen via deze website tijdig de juiste hulp kunnen vinden.

Financiering

Het opstarten van dit online platform is te danken aan het project ‘Eerder is Beter’, gefinancierd door FNO Geestkracht, met Eddo Velders als projectleider. Het platform betreft een revisie van een eerdere versie uit 2017, en de huidige versie wordt onderzocht op doelmatigheid en effectiviteit voor de gestelde doelen.

De gemeente Utrecht financiert momenteel lokale campagnes op gebied van achterdocht, waarbij dit online platform een onderdeel is. Thirty030 heeft hierin ook bijgedragen met hun campagne ‘voel jij je gezien’.

Ik wil meehelpen

Ben jij bereid om samen met ons de inhoud te verbeteren?