Terug naar homepagina van bijzondere ervaringen

Ike voelde zich steeds zelfverzekerder en maakte grootse plannen

Toen Ike 18 was begon hij zich steeds zelfverzekerder te voelen en maakte hij grootse plannen. "Ik had het idee dat ik sociale contacten compleet begreep en wilde dat kunnen uitdragen. Of mensen erop zaten te wachten had ik niet echt in de gaten." Uiteindelijk grepen zijn ouders en vrienden in. Na een periode van rust en behandeling heeft hij zijn studie weer opgepakt en is hij afgestudeerd. "Ik wil mensen meegeven dat je dingen kunt, ook al ben je psychisch kwetsbaar."

Bekijk het hele verhaal van Ike:

YouTube videos worden niet getoond omdat je social media cookies uitgeschakeld heb. Bekijk hier de video op YouTube of pas hier je Cookie instellingen aan.
Meer het verhaal van

EDI-teams

Deze teams zijn specialist in bijzondere ervaringen. Je kunt contact zoeken. Bijvoorbeeld voor hulp of een assessment (beoordeling van je bijzondere ervaringen).

Waarvoor kun je terecht bij een EDI-team?

EDI staat voor ‘Early Detection and Intervention’. Deze teams vallen onder de GGZ, en er werken speciaal opgeleide psychologen.

Je kunt een eenmalige afspraak maken om te praten over jouw bijzondere ervaringen. Indien nodig en gewenst, kun je ook behandeling krijgen. Dit vermindert stress en zorgen, of het voorkomt dat jouw nare belevingen erger worden. Je kunt naar een Bijzondere Ervaringen (EDI) team verwezen worden door een huisarts, maar je kunt vaak zelf ook even bellen om te horen hoe het daar werkt.

Als je belt is er kans dat je het secretariaat van een bredere afdeling aan de telefoon krijgt. Maak dan duidelijk dat je iemand wil spreken van het EDI-team (of ‘vroegdetectie’ of ‘vroegsignalering’).

Ik wil meehelpen

Ben jij bereid om samen met ons de inhoud te verbeteren?